DBTU, skal lave en ny aftale med Team Danmark for den kommende periode 2013-16, som noget nyt, og det skal DBTU bestyrelse roses for, har de bedt relevante personerfra eliteklubberne komme med input til den kommende periode.

DBTU har medsendt deres masterplan i kladde samt disciplinanalysen.

Jeg glæder mig til at se resultatet af dette. Fra mit ståsted er der to strategier der skal arbejdes. En kortsigtet der handler om den næste periode på 4 år, hvordan der bedst kan optimeres, så de der er i truppen, har bedst muligheder for at begå sig internationalt.

Men så er der den langsigtede strategi, der handler om talentudvikling.

I disciplinanalysen kan man læse at talenter, bruger tiden 75/25 i elitecenter/klub! Jeg må indrømme, at jeg hellere så dette tal være mere end omvendt 20/80! Det er ikke realistisk, som det ser ud nu! Men det er et langsigtet mål, der skal arbejdes mod. For der skal være langt flere klubber med kvalitet i træningen, således at klubberne kan fastholde talenter i længere tid. Som det er nu, falder ufatteligt mange fra når de bliver junior og senior, fremfor at fastholde dem i et godt træningsmiljø hjemme i klubben.

Det er der mange grunde til, mange af dem kan du læse i disse indlæg:

Bordtennis, talentudvikling og SAMARBEJDE.

Michael Maze, held eller strategi?

Den franske model på dansk?

Interview med Michel Gadal, landsholdschef fransk bordtennis

Talentudvikling del 2 (bordtennis)

Talentudvikling i bordtennis…

Bordtennis og den onde spiral…

Hvad kan der gøres for at forbedre bordtennis elitetrænermiljøet i Danmark?

Vestenvind i Danmark

Nedlæg lokalunionerne i bordtennis