For nogle dage siden skrev jeg et indlæg om talentudvikling i bordtennis, her ville jeg komme med andet forslag, som nok er noget radikalt! Så hvis du er nysgerrig læs videre.

Hvis du stiller spørgsmålet hvordan kan du få flere klubber til at have mere træning for flere spillere, så burde dette jo skabe noget. Derfor leg med tanken om at lave holdturneringen helt om.

Elitedivisionen
Den bedste række, som i dag er utrolig stærk, og hvor mange klubber ligger mange ressourcer, derfor vil jeg lave den bedste række, således at et hold i den bedste række består af:

4 Seniorspillere
4 U21 spillere
4 Juniorspillere
4 Drengespillere
4 Yngre drenge spillere

Afvikling
En holdkamp afvikles ved at hver kategori spiller mod hinanden. Vinder af en kategori får 1 point, så en holdkamp kan ende med 5-0, 4-1 eller 3-2.

Der skal være fri tilmelding til denne række, og ved juletid splittes turneringen op, så de 5 kategorier spiller hver for sig. Men kun de hold der har tjent point nok, kommer med i slutspillet for senior. Hvordan slutspillet skal afvikles kan man altid lege med, men finalen skal være kort, og bestå af 4 singler, hver spiller 1 kamp, baseret på placering på rating mødes de to førstemænd osv.

Kampen stoppes når kamp er vundet! Ved uafgjort gælder sæt og bolde.

Finalen
Finalen skal være kort, da den skal have et format der kunne gøre at TV vil komme ud og se, derfor kan det godt være den skal bestå af blot 3 spillere, der spiller 1 kamp hver.

Fordelen ved at lave den STORE holdkamp, er at hvis en klub har ambitioner om at være med blandt de bedste, skal den have god kvalitet i ungdommen, det vil sige at der vil være langt flere der vil få god træning, og en klub er nød til at have træning for alle, og ikke blot satse på en enkelt god årgang.

Samtidig vil holdkampe hvor alle 5 kategorier spiller, skabe en noget anden stemning i hallen, og skabe meget mere interesse på tværs af årgange, i det alle er afhængig af hinanden. Det tror jeg vil skabe meget mere merværdi og udvikling.

Om 3 år
Dette vil ikke kunne indføres her og nu, men stil forslaget at om 3 år, så gælder dette, så tror jeg at vi vil se en langt bedre talentudvikling, ganske enkelt fordi at flere klubber vil have mere kvalificeret træning.

Overvejelser
Selvsagt rejser det nogle spørgsmål:
# Hvordan skal turneringen være skruet sammen inden jul?
# Skal der spilles med geografiske forbehold, så der spilles øst/vest for ikke at få så meget transport?
# Hvordan skal de enkelte kategorier afvikles efter jul?
# Vil det betyde langt mere fiskeri af spillere i ungdom?
# Ville det være ok at sætte restrektioner ind overfor ovenstående, således en spiller i ungdom skal spille i en klub indenfor en radius af 60 km?

ATK
Ingen tvivl om dette indlæg er en noget radikal ændring, men jeg er overbevist om at grundtankerne i ATK, som netop er at holde fast i så mange, i så lang tid med kvalitet, rent faktisk vil ske ved ovenstående.