1.division sparkes snart igang, og hvordan ser det ud for klubberne, hvem står bedst rustet til oprykning og hvem skal kigge nedad i tabellen og have fokus på at undgå nedrykning.

Hvis du vil gennemgå alle klubberne, er der links nederst i artiklen, hvor Helsingør dog mangler, da der ikke er et offentlig regnskab fra klubben.

Idrættens analyse institut (IDAN) laver hvert år en analyse af hvilke klubber der har fået mest ud af pengene i fodbold.

Her peger de på i deres analyse, at godt 75% af en klubs placering er defineret af deres økonomi.

Ser vi på det vigtigste parameter, så er det klubbens personaleomkostninger, så tegner der sig følgende billede. Her skal det nævnes at Thisted ikke har oplyst deres personaleomkostninger i regnskabet samt at regnskabet for Helsingør er ikke tilgængeligt offentligt.

Det må formodes at Thisted har et lønbudget på 5-6 millioner og Helsingør har i følge IDAN et lønbudget på 4,4 mio..

blog 1.div personaleomk

Favoriter til oprykning
2 klubber skiller sig markant ud, det er Silkeborg og Viborg, de har et markant højere lønbudget end resten af klubberne.

Lyngby kunne være med i dette felt, men klubben har næppe samme økonomiske muskler som tidligere. I seneste regnskab havde Lyngby klart højeste budget til løn, men klubben har skiftet ejere og klubben har sat farvel til flere spillere der må have været lønførende og de nye spillere der er kommet til, er ikke på samme niveau.

Lyngby er dark horse, men er nok ikke i top 2!

Outsidere
FC Roskilde skiller sig ud og er et stykke foran de øvrige klubber hvor HB Køge, Fremad Amager og FC Fredericia må være de klubber der udfordrer toppen.

Det er set før, at klubber med lavere budget rammer en god sæson og lykkedes med at komme op i top.

Således rykkede Hobro op med et lønbudget på lige over 3 millioner.

Nedrykning
5 klubber skal holde øje med nedrykningsstregen, med Næstved og Nykøbing FC som de der nok er bedst rustet, og nedrykkerne kunne findes mellem Thisted, Helsingør og Hvidovre.

Det kan virke paradoksalt at Helsingør som nedrykkere fra Superligaen kan være i nedrykningsfare. Men set med de økonomiske briller, så er klubbens lønbudget blandt det laveste i 1.div.

Gennemsnitsløn
Et er selve klubbens samlede lønbudget, noget andet er hvad den enkelte klubs gennemsnitsløn er. Dette indikere niveau på de spillere der er i klubben.

blog 1.div gns løn

Silkeborg er igen lønførende med en årsløn på lidt over 700.000 om året.

Det er lidt samme billede som før der tegner sig, dog er Næstved lidt højere rangeret her, og Fremad Amager lidt lavere rangeret i forhold til klubbens samlede lønbudget.

Ansatte
Hvor mange spillere og hvor mange ansatte har klubben. Klubberne i 1.div kan deles i tre niveauer.

Klubberne med etableret fuldtidssetup, klubberne der lige har fuldtidssetup og så de klubber der er på deltid.

blog 1.div ansatte

Bud på slutplacering
1. Silkeborg
2. Viborg
3. FC Roskilde
4. Lyngby
5. HB Køge
6. FC Fredericia
7. Fremad Amager
8. Næstved
9. Nykøbing FC
10. Helsingør
11. Thisted
12. Hvidovre

Læs de enkelte klubbers økonomiske analyse
Lyngby
Silkeborg
FC Roskilde
HB Køge
Thisted
Viborg
FC Fredericia
Fremad Amager
Hvidovre
Næstved
Nykøbing FC

Advertisement