Han blev af trænerne i ligaen kåret til årets spiller, og han har som anfører taget stort ansvar igen i denne sæson, og han var da også manden der åbnede den 5.finale om DM guldet.

i slutspillet har han lavet flere point end i selve grundspillet, klasse, og som en anden spiller omtalte ham, han arbejder bare hele tiden og ligger og rydder op for os andre hvis der laves fejl!

Når man ser ham spille, er han altid rolig, en spiller man kan støtte sig til, og i finaleserien her i 2014, har han om nogen været spilleren der holdte hovedet koldt!

Jeg stillede ham et par spørgsmål om hans floorballkarriere, og du kan læse dem herunder.

Hvorfor startede du til floorball og i hvilken klub og hvor gammel var du egentlig?
Jeg mener, at jeg spillede min første sæson som U-17 spiller på dispensation i Vallensbæk, så jeg har vel været ca. 17 år, da jeg startede. Jeg er faktisk ikke helt sikker på, hvorfor jeg startede. Jeg tog med min lillebror til en træning for sjov(tidsfordriv) i en hal der lå 5 minutter fra, hvor vi boede og hvor jeg kendte mange af de andre spillere, så det var dejligt nemt.

Var den første træner du havde vigtig for dig?
Mikkel Bremer og Philip Olsen var de første trænere jeg havde i Vallensbæk. Som trænere var de nok mindre vigtige for mig eftersom jeg kun havde dem i 1 års tid, men de var vigtige som medspillere og kammerater i mine år som spiller i Vallensbæk. De var begge ildsjæle i klubben, på det tidspunkt hvor jeg startede, og profiler på 1. holdet. De var utrolig gode til unge mennesker begge to og fik skabt et godt sammenhold på det U-17 hold, på trods af store niveauforskelle, som gjorde at mange langt frem i tiden blev i klubben på diverse hold. Det er klart, at man lærer en masse i starten – mest fordi man ikke ved en skid selv og ikke har andre referencepunkter:)

Kan du huske hvad du tænkte første gang du havde været til træning?
Nej

Hvad fascinerede dig ved sporten dengang?
Det der fascinerede mig dengang og som stadig fascinerer mig, er at spillet kan spilles og vindes på mange forskellige måder. Det er hverken rigtigt eller forkert at spille på en bestemt måde, det handler bare om, at man er god nok til at spille på sin måde kontra sin modstander. Der er derfor lige så mange taktiske overvejelser som individuelle færdigheder som kan være kampafgørende.

Hvilken træner er den der betød mest for din udvikling?
Det kommer nok ikke som den store overraskelse for mange, at det er Kasper Sindt.

Havde du en favoritøvelse?
Det tror jeg ikke – havde/har nok flere hadeøvelser. 1 mod 0 med pasning fra egen side, og så 1 mod 1, 2 mod 1 og 3 mod 2 i samme sekvens – alt for meget løb:)

Hvorfor blev du god?
Ydmyghed, et ønske om at blive bedre og en vilje til at vinde.

Hvis en træner skal gøre spillerne bedre, hvilke råd har du så at give af?
Det er jo mange ting. Men for at spillerne tager trænerens budskaber til sig, er det vigtigt at spillerne har forståelse og respekt for træneren. Dette kan opnås på mange måder, og igen behøver der ikke at være en rigtig vej. Den rigtige vej afhænger ofte af spillertruppens sammensætning, så for træneren gælder det om at kende sin trup og dens individer. Så er der selvfølgelig øvelserne. Øvelser bør i min mening altid have et formål – ofte er det en god ide, hvis træneren kommunikere sin hensigt med en given øvelse.

Hvilke 2 oplevelser er dine bedste som spiller?
Mit første DM-guld står som klart den største oplevelse. Vi var kæmpe underdogs mod et stjernespækket Brønderslev-hold, men vi havde en fantastisk gejst og tro på at det kunne lade sig gøre. Den anden håber jeg kommer til december.

Hvilken spiller var sværest at spille overfor herhjemme i Danmark?
Illias Nielsen

Er der en speciel kamp du husker som din bedste?
Nej

Hvis du skulle give et råd til DaFU om at skabe vækst hvad skulle det så være?
Hvis man kunne få en eller anden form for landsdækkende samarbejde med folkeskolen eller fritidshjem op at stå, kunne det være en god rekrutteringsbase for mange klubber – lettere sagt end gjort:)

floorball jacob andersen
Foto: IFF

 

Advertisement