Baseret på klubbernes økonomi, så er der typisk 60-70% af klubbernes placering der er bestemmer klubbernes placering.

Baseret på klubbernes seneste regnskab, så rangerer klubberne således

Guld:
Det bliver FC København der vinder guld

Sølv og bronze:
Det bliver tæt mellem FC Midtjylland og Brøndby, og for begge klubber gælder at deres personaleomkostninger vil være lavere i næste regnskab forventeligt. Dette da FC Midtjylland har udbetalt en stor bonus for at komme i gruppespil i Champions League, og Brøndby en bonus for at vinde DM guld. Så realistisk er begge klubber på omkring 100+ mio.

4-6
Set isoleret på tallene, så er det FC Nordsjælland, AGF og AaB der tager de næste 3 pladser. Men for FC Nordsjælland gælder at da der investeres en del i talentudvikling og deres kvindehold, så er budget til spillertrup nok mere på niveau med AaB.
AGF og AaB har ligeså udgifter til deres kvindehold i regnskabet.

Nedrykningsspillet
OB ligner en bejler til top 6, men må realistisk se sig som bedste hold i nedrykningsspillet.

Randers har resultatmæssigt præsteret langt bedre end hvad økonomien tilsiger, men klubben er realistik nummer 8!

Silkeborg er en dark horse, for deres regnskab relaterer sig til året de rykkede i Superligaen, og derfor vil de med øgede TV indtægter nok have øget på denne konto, men realistisk har de nok overhalet Randers, men ikke OB, selvom det må være tæt.

Nedrykning
Det bliver de to oprykkere Lyngby og Horsens der sammen med Viborg bliver en del af nedrykningsspillet. Igen skal det bemærkes at Viborgs tal er fra det regnskab de rykkede op, derfor må det forventes at de har lagt på, men de er nok på niveau med Lyngby og Horsens.

Spillerbudget

Ses der på klubbernes spillerbudget, tegner der sig et billede der minder en del om klubbernes rangering på personaleomkostninger.

Her ligger FC Nordsjælland lidt lavere og igen skal det med at for Silkeborg og Viborg gælder det er et regnskab fra 1.division, og derfor lavere.

Note: Kilde er klubbernes seneste regnskab, og her er der ikke 100% sammenligning, da nogle klubber har et regnskab der løber kalenderåret og andre sommer til sommer

Dette indlæg kan frit bruges af andre, så længe der krediteres og linkes

Advertisement