Reklamer på youtube, det er big business, hvis kanalen har mange views, ja så kan der tjenes penge på det!

I England for fodbold i specielt Premier League er BIG Business, ja der kan fanklubberne faktisk tjene ikke så få penge.

Arsenal fan TV på youtube, ja de scorer kassen. Det gør de af to årsager

  1. De laver mange videoer
  2. Der er mange views

Således må det anslås at Arsenal fan TV i den seneste uge har haft reklameindtægter på mellem i gode danske kroner på 85.000-140.000. Det giver på årsbasis et sted mellem DKK 4,5-7,3 mio i indtægt.

Danmark

Hvordan ser det så ud for de danske klubber, jo endnu er der ikke tjent de store penge, men en del af klubberne er på rette vej.

Men der er ligeså en del klubber der ikke gør det store væsen ud af dette område, det kan der mange fornuftige grunde til, ikke mindst prioritering af ressourcer.

Videoer på en klubs youtubekanal, er hurtige at dele på en klubs andre sociale kanaler, og dermed skabe øget trafik. Så der er grunde nok til at gøre det, ikke mindst i forhold til eksponering af sponsorerne og fortællingen om ens klub.

Godt kørende

Tre danske klubber har over 10.000 abonnementer.

Ses der på antal afspilninger, er billedet således

Trods afspilninger i dette omfang, så er reklameindtægterne fra youtube, ikke det ‘store’ endnu, og hvis der bruges den rate der er i dag på reklamer på youtube, vil et estimat være at de tre klubbers indtjening på dette er samlet set, og dermed langt fra tal fra eksemplet Arsenal Fan TV.

FC København – 1-1,8 mio
Brøndby – 250.000-400.000
FC Midtjylland – 160.000-275.000

Ikke umiddelbart den store indtjening, men husk klubberne skal promovere deres sponsorer, og det at kunne sige til en sponsor at dit produkt bliver vist på youtube, så er det med til at eksponere sponsor, og dermed kommer der indtjening på den måde.

En lille krølle på FC København er, at klubbens mest sete video, er med en spiller der blot fik 1 enkelt kamp for dem!

Oversigt danske klubber

Hvordan ser det ud for de danske klubber, det er nok op til den enkelte fan at afgøre om der kommer nok indhold.

De er delt op med dem over 1.000 og under 1.000 abonnementer.

Interessantat FC Nordsjælland, der ellers ikke har mange fans på stadion, er ganske godt kørende her.

Herunder er der en kanal der skiller sig ud, nemlig en Frem Fan der troligt dækker klubben og som er medtaget, da klubben ikke har deres egen kanal (alle divisionsklubber denne sæson, mangler en klub betyder det at der ikke er en kanal).

Antal afspilninger

Ses der på de klubber der har over 100.000 afspilninger er billedet således, og det er interessant at FC Nordsjælland der ikke kan lokke mange på stadion, faktisk ligger markant over andre klubber.

Ligeså at AaB som ellers har god opbakning på stadion, ligger som de gør!

Bemærk at Frem fan, ligger rigtig højt på lisen med flere afspilninger end flere af superligaklubberne. Det er der en video der er årsag til, og det er et godt eksempel på hvordan en enkelt detalje i et klip kan give mange hits. Der kommer en snak med personen der står bag Frem fan.

For når en keeper scorer i overtiden på et saksespark så…giver det hits, og 3,5 mio har set det ene klip.

Kan blive bedre

Der er en del klubber, som endnu ikke har taget youtubekanalen seriøst, og nok har klubben en kanal, men den er der mere, end der kommer noget indhold. Det er en skam, men igen for klubberne handler det om at prioritere ressourcer.

Herunder klubberne med under 100.000 afspilninger, døm selv hvilke klubber der kunne steppe op, hvis de vælger at prioritere på området.

Kilde: Data er taget fra klubbernes officielle youtubekanaler

Advertisement