I min sparsomme fritid er jeg faktisk træner for en flok drenge årgang 03, eller rettere jeg har 3.holdet i fodbold, som spiller i den laveste række. Vores ambition som trænertea, er god træning til alle.

Så Spillerne er delt ind i A, B og C. B gruppen brydes op og spredes på skift til A og C. Andre gange træner vi A, B og C hver for sig.
Der er meget stor forskel på A og C gruppen, men vi er stædig bevidste om at selv de spillere, som ikke er superdygtige skal have samme kvalitet og engagement.

Lørdag spillede vi så kamp, tabte 1-12 til et andet hold i den laveste række. Ikke særlig godt vel.

Men faktisk var jeg ganske godt tilfreds, når man har spillere, der ikke for blot et år tilbage kunne lave en indersideaflevering der kom længere end 5 m, og ja havde mange spillere der slet ikke kunne skyde til fodbolden, så er de faktisk kommet langt, og man glæder sig over dette.

Resultatet er helt underordnet, for som træner vil jeg hellere gøre dem bedre som fodboldspillere.

Vil jeg tænke resultater, ville jeg tillade.
– Målmanden bare lossede bolden væk
– At vi satsede på lange bolde op til en angriber
– At jeg som træner råbte til dem hvad de skulle gøre hele tiden

Så ville vi måske ikke vinde, men vi ville da ikke tabe 1-12

I stedet insistere jeg på,
– at bolden skal spilles op nedefra, dvs. keeper skal spille den ud i siderne
– at det er tilladt at drible med bolden også som bageste mand
– at det er spillerne der skal snakke sammen om hvem der skal dække hvem
– At det eneste jeg må sige er, Hvem dækker hvem?

Hvad er resultatet så, jo faktisk er vi blevet meget bedre (trods 1-12). I kampen vi tabte, driblede alle mand faktisk forbi en spiller mindst en gang.
Vi havde flere som lykkedes med at drible forbi både 3 og 4 mand, men ikke har lært så at have øje for at kunne spille andre fri
Spillerne lavede selv kort hjørnespark og prøvede at spille sig ind til en chance.

Så jeg er som træner faktisk godt tilfreds de rykker sig, en ting er sikkert, de taber ikke 1-12 med vilje, og som træner skal du bakke dem op, de er blot 9-10 år, og rose dem for deres initiativ og det de prøver at gør ede ting vi træner. Men at det koster fejl. Det er faktisk godt gået.

I kampen var vi så heller ikke skarpe, 8 friløbere brændte vi, og 4 gange var vi alene med 2 eller 3 spillere mod 1 forsvar og keeperen…

Det positive er vi kommer frem til chancerne.

Som træner er det det at tænke 1-12, øv øv hvor er det dårligt af drengene, nu må de sig sammen!
Intet kunne være mere forkert, de prøver netop det meste af tiden, og skulle man så straffe dem for at prøve. Nej, som træner må du vise dem tilliden og rose dem. For resultaterne er helt ligegyldige.

I en af vores tidligere kampe, havde vi en dreng, som ikke just er en ørn med en bold, han ligger perfekt op til et mål og scorer selv. Hans mor siger, jeg havde aldrig troet han ville score!
Se det er succes i min verden at kunne rykke ham så meget, at han kan, og drengen var jo pavestolt.

Så tænk på det positive og udvikle i stedet for at skælde ud over dine spillere.