Den landsdækkende liga er kommet, superspændende skal det nok blive, dette både på det sportslige plan, men så sandelig også på det organisatoriske plan.

Er klubber gearet til landsdækkende?

Klubberne der kommer op nedefra, er de?

Skidt.
Optakten til ligaen har været lidt tragisk, 3 klubber har virkelig haft deres udfordringer.
AaB hører under fodboldklubben, som nok har omsætning i millionklassen, men der er røde tal på bundlinjen, så går det ikke at floorball kommer ud to år i træk med et samlet underskud på 250.000.

Resultatet er at fodboldklubben har sat skruetvingen på og forlangt regnskab der er bedre, AaB har nok levet over evne, det holder bare ikke, deres organisation var ikke stærk nok tilsyneladende.

Surt.
Vallensbæk har haft et godt mix af slidere, talenter og svenske spillere, ambitionen var klar fra denne sæson, ingen svenskere og så vil vi satse på mere træning og flere unge spillere der er sultne og gerne vil træne!
Problemet var at få spillerne med på det, så en måned inden sæsonstart stod de med meget få spillere.

Vanløse, set udefra, brugte alle pengene og krudtet på at komme i slutspil, en måned inden sæsonstart står de uden træner, ikke just optimal forberedelse, om end klubben har arbejdet hårdt på at finde en, siden Rasmus Limschou stoppede.

Spænding forduftet?
Dermed ser det ud til at ligaen har to hold (AaB og Vanløse) der har det svært inden det hele starter, AaB skal nok stable et hold på benene, men det bliver en lang sæson, truppen er smal og der er pres på nøglespillerne.
Vallensbæk trækker sig, og spørgsmålet er, kommer der et nyt hold eller spilles der videre med 9 hold?

Dermed kunne det ligne at de 7 hold er givet til et slutspil, mens AaB og Vanløse bliver det tynde øl, lidt ærgerlig start, men det opvejes af flere tætte kampe.

Fundament skal være på plads.
Men fokus for klubber der gerne vil være med, hedder at der skal arbejdes på at have en god organisation og en økonomi, der tillader, at der også er midler til andet end 1.holdet.

Det bliver ligeså udfordringen for de klubber der gerne vil op i den bedste række.

Jeg tager hatten af for Team Århus, som er en lille klub i Danmark, men virkelig har leveret, det vidner om god ledelse. Skal TÅF videre, kræver det at klubben vokser i medlemmer. Det sker for de andre klubber der øger deres omsætning.

Trænes der nok?
Træningsmængden begynder at ligne 3 gange om ugen for flere hold! Det er et must hvis sporten skal tages seriøst.
Hertil skal der så komme den individuelle træning, som mange spillere forsømmer. Et er at kunne være i ok form til at spille i et dansk liga tempo, hvor niveauet nok er løftet.

Men danske spillere er bare i for dårlig form, hvis vi skal se med de internationale briller. Det ville være interessant at se en klub investere i mere fysisk træning, de vil kunne ligge et tryk som andre ikke kan modsvare, eller rettere det kan de, men som kampen begynder at have 10 min igen, så kommer fejlene og dermed mulighederne.

Så interessant hvor gode de danske spillere er til at selvtræne!