Holbæk Bombers blev klubben der vandt Houmanprisen, de var den klub der havde flest nye pigespillere under 18 år. En af kræfterne bag klubben, er en gammel floorballkending.
Nemlig dygtige Jens Albagaard, der faktisk var den første sekretariatsleder i DaFU og i mange år en dygtig international dommer, bla med en VM kvartfinale for herrer mellem Finland og Tyskland, på hans CV.
Jeg spurgte ham om et par ting om de mange nye piger

1) I er en ret ny klub, hvad gjorde i startede op
Vi startede op i december 2010 fordi der var nogle voksne mænd, der trængte til et lokalt tilbud om motion på hyggeplan. Og da der var flere, der havde prøvet floorball før, og der var én der havde adgang til en gymnastiksal og nogle floorballstave og -mål, så blev det lynhurtigt til Holbæk Bombers.

2) 14 piger på et år, hvordan er I lykkedes med det?
Vi har kørt en bevidst strategi om at have stor fokus på børnearbejdet og rekrutteringen via andre aktiviteter. Derfor har vi det seneste år haft to store SFO turneringer og en summercamp sidste sommerferie. Det arbejde fortsætter vi med, og planlægger at have ca. to årlige SFO turneringer og én årlig summercamp. At det så lige er pigerne, der har været flittigst til at dukke op og melde sig ind, er måske nok mere en tilfældighed. I hvert fald i starten, men når der kommer flere piger, så “avler” det også automatisk flere nye piger. Og det skader jo heller ikke, at vi er en del medlemmer, der har mange døtre, der er startet i klubben.

3) Skal man gøre ting anderledes når det er piger man har til træning?
Med de helt små er det ikke så meget, man skal gøre anderledes end hvis det var drenge. For os handler det meget om at gøre det sjovt. Hos os er der plads til både floorball og leg. Blandt de lidt større børn gør vi mere ud af at udfordre det enkelte barn på dets egne præmisser. Vi blander piger og drenge til træningerne, men tager også hensyn til hvis pigerne gerne vil være på hold sammen. Så forstærker vi deres hold om nødvendigt.

4) Træner pigerne med drenge eller for sig selv?
Pigerne træner sammen med drengene. De har endnu ikke behov for en opdeling. På mange måder er vi jo stadig i opstartsfasen, men fra næste sæson opdeler vi i en lille-gruppe og en store-gruppe. Stadig med blandet piger og drenge. Det bliver dog nok også nødvendigt eller i hvert fald ønskværdigt at kønsopdele på et tidspunkt, men ikke i den kommende sæson. Pigerne lærer mindst lige så meget med som uden drengene – og omvendt.

5) Hvilke stævnetilbud har der været for pigerne?
Pigerne har været til to stævner med “rene” pigehold. Et i Benløse og et i Greve. Det var en stor succes. Ellers har vi spillet med blandede hold. Begge dele fungerer godt. Der er endnu ikke en stor nok base af spillere, der kan deltage fuldt ud, til at vi kan tilmelde et egentligt hold til turnering, men måske efter næste sæson!?

6) Hvad så I gerne der skete på pigeområdet i floorball?
Udviklingen på pigeområdet skal tilpasses de enkelte forudsætninger, der findes rundt om i landet. Som med så meget andet, så er det lokale forhold, der afgør, hvad man kan og vil med enkeltgruppers udvikling. Sådan er det også med pigerne. Her hos os er behovet, at der er lokale/regionale stævner og klubsamarbejder, de kan deltage i. Det har fungeret fint nok indtil videre, og det forventer vi også, det vil gøre i fremtiden. Succes avler succes, så når vi får flere piger i klubben, så inspirerer det også de andre lokale/regionale klubber til at arbejde for det samme. For en måneds tid siden afholdte vi en mindre børnestævne for 3-mands med deltagelse af 10 hold fra Holbæk Bombers, Hvalsø Knights og Bramsnæs Floorball. Det var en stor succes, og snart
afholder de i Hvalsø et lignende stævne – baseret på den succes de oplevede og var med til at skabe hos os