Her følger anden del af interviewet med DaFU formand Thorbjørn Ovedal

7) Der har været omtalt i referater plan 2015, kommer der mere konkret ud om denne?
Det har flere gange tidligere været nævnt, at planen er et internt arbejdspapir bestyrelse og sekretariat i mellem. Men bestyrelsen kommer i løbet af 2013 med en overordnet strategi for udviklingen af dansk floorball. Det har været vigtigt for hele bestyrelsen, at der var fod på økonomien før vi kunne begynde, at tale i visioner og strategier – det har vi fået plads til nu og arbejdstøjet er lagt frem.

8) Floorball er gået tilbage i to store byer som Århus og Aalborg, hvordan kan DaFU og klubberne hjælpe hinanden så der kommer vækst og så her?
DaFU er villige til at indgå i alle former for samarbejder med alle klubber, men det kræver at der ligger en konkret forespørgsel.

9) DaFU er klubberne glemmer man nogen gange, hvis du skulle komme med 3 opfordringer til klubberne om at hjælpe til, hvor ville det så være?
Jeg kan umiddelbart kun komme på en enkelt opfordring. Hvis vi bliver i udviklingssporet, så synes jeg klubberne kan blive bedre til at dele de gode ideer – det kan kun være i alles interesse at så mange begynder at spille floorball som muligt – så hvis man i en klub har en fornemmelse af hvad der virker, så del det med naboklubben.

10) U19 landsholdet for piger er nedlagt, men vi kører et talentudviklingsprojekt sammen med DIF. Betyder det at der kun kommer drenge med i dette projekt?
Så vidt jeg ved er der da en række talentfulde piger inde omkring damelandsholdet. Talentprojektet er ikke afhængigt af en U-19 landshold.

11) DaFU er stort set gældsfri når DaFU årsmøde kommer, det har været en stram hestekur for unionen hvor der har været skåret meget. Hvad sker der fremadrettet, vil takster falde eller vil DaFU fremadrettet køre med overskud med henblik på at ligge penge til side til større projekter?
Som du selv nævner, er vi lige kommet op til overfladen igen rent økonomisk, og vi har i bestyrelsen selvfølgelig nogle tanker om, hvad den ny vundne økonomiske frihed skal bruges til.

12) Ordet er frit
Jeg vil gerne takke klubberne for en god sæson, og samtidig også sende en stor tak til DaFUs sekretariat, som sørger for at alt spiller i kulissen.