Dagens anden kamp ved U19 VM var nøglekampen mod Letland. Det blev tæt som i andre opgør mod just dem, og det blev det også dennegang.

2-2 efter en lige første periode, og det så fint ud, anden periode hvade Letland meget bold og mange afslutninger, men Danmark var skarpe. Skudstatikstik sagde 14-3 til Letland, men Danmark kom på både 3-2 og 4-3, inden perioden sluttede 4-5.

3.periode fik Danmark den vigtige scoring til 5-5, og så blev det nervøst fra begge hold. Først overlevede Danmark powerplay, så var det Letlands tur til at være i undertal, her kneb det for Danmark, men letterne var kun lige blevet fuldtallige, inden de igen fik en mand smidt ud.

Danmark spillede den fint rundt, for fint sad jeg og tænkte. Det er altid den svære kunst med et powerplay, at komme frem til afslutninger, men samtidig at køre bolden rundt, så modstanderne bliver trætte og åbningen kommer. 2 gange forsøgte MacCabe at finde Bek foran må, og anden gang lykkedes det og Danmark var på vej mod et historisk resultat.

9 min igen, er meget tid, Danmark gik tilbage, og to gange var de fremme på modstanders halvdel og et skud fra midten var hvad det blev det for de danske drenge. Omvendt blev Letland holdt væk fra noget farligt, Danmark fik forstyrret det fint. Med 1½ min igen tog Letland time out og ud røg keeperen.

Et skud udefra den lettiske venstre side endte desværre i nettet med små 30 sek igen, og dermed 6-6-

Godt eller skidt?

Jeg spurgte Kenn Romme der er med som del af teamet:
Stolthed, glæde og skuffelse. Vi har fået ros fra alle sider, men sidder med en lidt ærgelig smag. Der er for alvor tale om sindsforvirring. Jeg tror vi imorgen kan se hvilket flot resultat det er.
Da vi scorer til 6-5, kommer den mentale tilfredsstillelse over at have nået sit mål.
Vi kommer til at stå for dybt, det kombineret med Letland spiller med et stort og tungt pres gør vi bliver for trykket.