#Floorball, hvad siger eksperterne om trænerniveauet i Danmark?

Noget af det jeg ofte kredser om, er at skal de bedste spillere i floorball Danmark blive bedre, er der to områder der skal sættes ind på.

Træningsmængden
Trænernes niveau

Så kunne man påpege at jo tidligere man starter til floorball, jo bedre er mulighederne for at blive god rent teknisk, men det er en anden historie.

DIF og TEAM Danmark har lavet en analyse hvor man har spurgt elitemiljøerne om hvilke forhold der skal forbedres, og en af konklusionerne i dette er:

Mere generelt betragtet er trænerspørgsmålet – hvis man ser bort fra de generelle forbedringsspørgsmål  nævnt ovenfor – det område, der på tværs af de tre surveys træder mest frem som relevant at kigge nærmere på, når resultaterne sammenstilles. Alle respondentgrupper peger således på, at forholdene for trænerne enten ikke er gode nok, eller at trænernes ekspertise ikke er helt på internationalt niveau, eller at antallet af elitetrænere ikke er stort nok. Præcist hvilke dele af trænernes forhold, der skal forbedres, vil dog kræve en nærmere analyse, men rekruttering, udvikling og fastholdelse er centralt i den sammenhæng. Selvom man på allerhøjeste niveau kan ansætte udenlandske trænere, er det altid relevant at have et højt niveau blandt de danske elitetrænere, der trods alt vil udgøre grundstammen i trænerstaben.

Kigger jeg på de bedste danske hold herhjemme og hvilke trænere de har tilknyttet, så er det en lille tendens til at det primært er danske trænere der satses på, hvilket jeg personligt finder positivt. Skal vi løfte niveauet, skal der satses på danske trænere.

Men antallet af trænere med uddannelsen i orden, er meget snæver.
Søren Reinholdt (ikke aktiv)
Mattias Wennbring (ikke aktiv)
Jesper Juul (dommer)
Jesper Thomsen (træner AaB damer)

Er eneste danske trænere med den danske diplomtræner. Til den liste kunne føjes nogen navn, der er igang med den svenske træneruddannelse.

Ingen tvivl om at der er dygtige danske trænere, med masser af energi og stor nysgerighed.

De danske trænere kan omvendt påstå at det kan knibe med tilbud til dem fra forbundet, der er med til at dygtiggøre sig. Forbundet kan omvendt sige det kniber at få trænerne til at komme på kurserne, og dermed står floorball i en uheldig situation.

Noget af det jeg gerne så ske, var at som træner for et hold i den bedste række, bliver du inviteret på på et obligatorisk kursus(er) over en sæson. Kald det spot/inspirationkurser eller hvad du vil.

Men saml de bedste trænere herhjemme, lad dem snakke sammen om udvikling og lad dem erfaringsudveksle, det koblet op med indspark udefra af dygtige folk, vil være et startskud til at løfte niveauet.

For på et tidspunkt, kommer debatten, skal der væreet krav til en træner for at kunne begå sig i den bedste række? 

Med en landsdækkende liga, vil der komme fokus på dette, det store spørgsmål er, vil trænerne have tid til at komme på kursus, vil trænerne og klubberne prioritere dette?
Hvis niveauet hos alle klubbernes træner cirka er det samme, er alle lige gode, men det handler om at gøre hinanden bedre, derfor skal vi stille krav til hinanden, for der er vel et ønske om at løfte dansk niveau?

Jeg skrev engang et indlæg om fysisk træning, et område som halter gevaldigt hos danske spillere, læs det gerne igen hvis du vil opfriskes, for det er tid for dette skal planlægges nu.

Den danske landstræner hos herrerne er Kasper Sindt, om hvem jeg har meget stor respekt, han har som træner virkelig præsteret og vist sin klasse, men hans uddannelsesniveau er stadig et område der skal forbedres. Jeg spurgte ham om dette for 2 år siden, hvor han gav nogle ganske gode tanker omkring dette.

Intentionen med indlægget, er ikke at pege fingre af de trænere, der virkelig ligger meget energi i deres arbejde, men det at få en debat om hvordan ALLE kan være med til at løfte dansk floorball, og om HVOR der kan sættes ind, hvis der da er et ØNSKE om at løfte niveauet.

Reklamer

3 thoughts on “#Floorball, hvad siger eksperterne om trænerniveauet i Danmark?

 1. Hej Steen

  Glimrende som altid, men kan man ikke argumentere for at der er lidt flere “trænere med uddannelsen i orden”? Nu har jeg ikke så meget styr på hvad og hvor meget diplomtræneruddannelsen indeholder, men holder en universitet uddannet ikke min. samme teoretiske viden (dog ikke nødvendigvis ikke den floorballspecifikke)? Nu ved jeg ikke hvor mange trænere der er af den slags, men det kunne fx inkludere Jonas Hviid fra Helsingør.

  • En som Jonas Hviid og andre, vil være på et højere niveau. Så jo, der er flere der har et højere niveau. Jeg ved blot ikke hvem det er.
   Hos DIF har de 5 niveauer, hvor Diplomtræner er niveau 3, Jonas Hviid og andre som er cand scient idræt holder niveau 4.
   Samme Jonas Hviid, er faktisk også mig bekendt, eneste der har lavet en biomekanisk analyse af skud, sammen med sin makker Michael Kock

 2. Okay super med den pointe, der blev jeg lidt klogere. Men med den tilføjelse skal det nok hæve antallet af veluddannede trænere mange procent.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s