Ros til DBTU for at sætte fokus på dette område, som har ført en meget hensyngende tilværelse i lang tid. Ambitionen er klar, 1/3 af medlemmerne i sporten skal være piger, dette skal ske ved at lave fælleshold! Læs artikel om det her

I drenge/pigedivisionen bliver et hold på 3 drenge og 2 piger! Kønnene spiller ikke mod hinanden. Det smarte er at de klubber der vil arbejde med ungdom blandt de bedste, skal have fat i pigerne og bliver nød til at arbejde mere målrettet med pigerne.

Udfordringen er hvis det kun er den bedste række hos drenge/piger og junior at dette gælder, bliver det et mindre antal klubber der vil satse mere på ungdom. Så fint at der kommer mere fokus på dette, men hvad skal der til for at få mindre klubber med på vognen?

Nu kommer dette tiltag ikke til at stå alene, der vil bla blive:
– en SFO-turnering med blandede hold
– pointstævner for piger
– fællestræning for piger
– mere fokus på pigetræning i instruktøruddannelserne
– samt indførelse af blandede hold i sæsonen 2014/15 i drengedivisionen og året efter i juniordivisionen. Senere indføres det også i seniorrækkerne.

For 1½ år siden skrev jeg om dette, i lidt om pigebordtennis

her skrev jeg bla:

Få flere aktivireret
Jeg tror det handler om at skulle have bredere trupper, og have flere piger med fra flere klubber, samt få flere trænere involveret. Lav flere samlinger regionalt, hvor der er mulighed for at træne mere sammen. Ja det betyder et lavere niveau på samlingen, Men, v d at åbne op for flere piger kan komme på en samling, vil det betyde, at også at flere piger ude i klubberne bliver bedre, samt at flere piger rent faktisk bliver bedre. Ved at lave flere regionale træninger, får DBTU flere trænere gjort bedre, da det at få lov at arbejde med nogle af de ’dygtige’ spillere ,alt andet lige, vil det udvikle trænerne.

Den udvikling tager de sig med hjem i deres klubber, og forhåbentlig bliver det så til glæde for klubbens spillere.

Mere samarbejde regionalt og lokalt
Det at lade flere piger få muligheden for at blive involveret i DBTU fællestræning, burde løfte niveauet ude i klubberne, men ligeså skulle det gerne betyde, at pigerne bliver fasthold i sporten, frem for nu, hvor de stopper, om end ikke i hobetal…men så i en lind strøm

og

Tid at tænke nyt…
Dette er ikke løsningen nødvendigvis, men et eksempel på hvordan opgaven kunne gribes ad, for som det kører nu, så er det ikke optimalt, og jeg har svært ved at se der sker noget udvikling.

Ovenstående er ikke løsningen, men som jeg skrev, et input til at der skal ske noget nyt, der er sikkert andre der har gode bud på hvad der kunne ske.

Ideer findes
En af de dygtige trænere i dansk bordtennis, har da forelagt hans tanker om pigebordtennis for DBTU’s bestyrelse, så vi er da to der bekymrer os ;-)

Nu er det just den ene fra DBTU bestyrelse jeg skrev til, der står bag dette, så held og lykke med at vende udviklingen.