I indlægget om EM i Bordtennis, skrev jeg følgende om Anders Lind.

Så kunne man på DR.dk læse om unge Anders Lind der fik senior EM debut at:
Den blot 13-årige Anders Lind var den yngste spiller ved EM og alle vidste på forhånd, at han var med for at få erfaring og ikke sejre. Alligevel var publikum vidne til et decideret pingligt optrin, da Lind i sin tredje og sidste puljekamp var doven, ugidelig og udviste en så sløj indstilling, at man ikke misunder hans trænere, det arbejde, de har foran sig.
– Anders Lind er nok den største udfordring rent mentalt, jeg nogensinde har set i en sportsmand, lød det fra DR’s bordtenniskommentator Jan Harkamp. 

Selvfølgelig er det hårdt som ung at komme med og der er masser af lærerpenge i det, men balancen er at sikre en sulten spiller også om 5-8 år. Ingen tvivl om talentet, Anders Lind er nummer 9 i Europa og faktisk nummer 2 i sin årgang.

Der var en grund.
Men se der er jo en historie bag hans indsats i den sidste puljekamp, der ikke kom frem, som jeg godt præcisere.
Anders Lind, vare faktisk skadet, hans skulderskade var brudt op. så kan det være svært at spille ordentligt, for er fysiken der ikke, så er det lige meget!, så forstår man måske bedre hans opgivende indsats.

Hvem tager ansvar.
Men spørgsmålet er så, hvorfor spille, er det DBTU eller ham selv der skal træffe den afgørelse. I min verden, er det Anders Lind der skal gøre dette. Selvom han blot er 13 år, så er der kun en der kan tage ansvar for sin egen udvikling, og det er spilleren selv. Selvsagt er det svært for en 13 årig at træffe denne afgørelse til et senior EM hvor man er udtaget.

Jeg fik en besked som løs sådan:
Som 13-årig og stort talent spiller Anders under et enormt pres hver gang, han stiller op. Det er der ikke så mange, der tænker over, og jeg hører ofte folk i bordtenniskredse have meninger og synspunkter om en dreng, de ikke kender. Han er blevet meget bedre til at håndtere presset i de seneste år. Og derfor er jeg lidt irriteret over, at Harkamp (såvidt jeg ved, kender han ikke Anders) og du springer med på dette.

Lang rejse.
Jeg vil gerne medgive at jeg ikke personligt kender Anders Lind, ikke andet det jeg har set ham spille. Ingen tvivl om talentet og potentialet, men for DBTU er det en balance at udvikle spillerne uden at presse dem for meget.

En spiller som Anders Lind, skal selvsagt igennem en lang proces, og som 13 årig, er han stadig en usleben diamant. Han skal holde mange år og være sulten hele vejen og ikke brænde ud for tidligt.

LTAD, eller på dansk ATK
Skal man følge anbefalingerne fra Long Term Athlete Development, så skal man i alderen Anders Lind er i, skal han lære at træne rigtigt. Men også så en så ung spiller lærer at træne kvalitet. Det lyder selvklart, men er ikke så enkelt som det lyder!

Der er sikkert mange der har en mening om hvad der er det bedste for Anders Lind, skal jeg give mit lille pip, så sats mere på at træne med gode spillere og have kvalitet i træningen, fremfor at spille for mange stævner og kampe. Et EM, ja det er kæmpestort og lærerrigt, men er det som 13 årig man skal med? Selvfølgelig siger man ikke nej til sådan en chance! Men gav det så det, som det skulle?

Udnyt tiden.
Så ville jeg se meget på transporten, hvis det er hurtigere at komme til træning i klubben (København BTK) fremfor Brøndby, så ville jeg droppe Brøndby! Der er rigtig gode spillere i klubben han kan træne med. Så i stedet for at træne med de samme spillere i Brøndby, kan han spare tid, og træne med de samme spillere i egen klub!

Dressurhest?
Så ville jeg spørge Anders Lind om hvorfor han træner som han gør. Forhåbentlig er han den der bedst ved, hvad hans styrker og svagheder er i bordtennis. Men mange trænere, ikke kun i bordtennis, har det med at de diktere alt som der skal trænes. Dermed bliver spilleren umyndiggjort og bliver en ‘dressurhest’, der kommer til træning og gør som der bliver sagt, uden indflydelse på træningen.

Bedre indlæring.
Jeg tror man bliver meget bedre som spiller, hvis man inddrages i det at træne, sammen med sin træner. Dermed tvinger man spilleren til at reflektere over egen læring og tage langt mere ansvar for kvalitet i træningen.

Nu ved jeg ikke hvordan Anders Linds træning er, men ovenstående er det jeg ville fortælle ham, hvis jeg var tæt på ham, for jeg håber inderligt, at han ikke er brændt ud inden han er 18 år!

Masser af god træning til dig Anders Lind.