Jeg må indrømme jeg blot havde tippet Danmark til en sejr, da herrerne var til 4 nationers samtidig med damerne nede i Tyskland.

De vandt så turneringen med 2 sejre og en uafgjort mod tyskerne. Så meget for den forudsigelse 🙂

Men grunden til min skepsis var selve truppen, for det var en ung trup uden den store internationale erfaring, og selvom jeg glædede mig da jeg så udtagelsen, for det var unge og sultne spillere som landstræner Wimann havde udtaget med sit team. Så var min bekymring at de måske ikke endnu havde niveau til at spile internationalt. Der er en verden til forskel i at spille i den hjemlige andedam, og så spille internationalt.

Jeg snakkede et par uger inden 4.nationers med Hacke som er den ene assistenttræner på landsholdet, da vi løb på hinanden i Malmø, og han syntes selv det var den rigtige trup at udtage, der er brug for spillere der kan spille mange kampe på få dage.

Så jo jeg var spændt på hvordan Wimans udvalgte ville klare den første test i form af 4.nationers i Tyskland.

Godt arbejde
Det blev så til en sejr, da uafghort mod Tyskland i sidste kamp var nok til en sejr. Dermed har Danmark et rigtig godt udgangspunkt inden kval til VM om godt 3 uger. Selvtilliden er stor og de unge spillere bestod testen i Tyskland.

Omkring kampene dernede, så voldte Ungarn mere besvær end forventet, men Ungarn er på vej frem, og der kommer flere og flere spillere til. Kan de fastholde udviklingen, så kommer de tættere på Danmarks niveau.

Polen har efter at have løst alle deres økonomiske tvister med IFF igen været et land på vej frem. Polen blev som resultat smidt i C-divisionen, men ny ledelse hos dem har betydet langt mere vækst, og der arbejdes benhårdt dernede.

Så godt Danmark kan holde Polen bag sig.

Nøglekampen
Tyskland har sadlet helt om, ud er røget alle spillere som ikke er tyskere, dvs. den helt store stjerne Holz er ikke med mere. Hvis Tyskland skal rykke, skal der satses på egne spillere, så niveauet hæves i Tyskland. Det har betydet farvel til målfarlige Holz der spiller i den bedste svenske liga, og som har været på tale til det svenske landshold, inden han valgte Tyskland.

De udvisninger
8-8 spiller Danmark mod Tyskland, i en match hvor 5 tyske mål kommer via powerplay, lidt som da tyskerne slog Danmark i Frederikshavn i en dobbeltlandskamp, hvor de effektive tyskere straffede danskerne via mange mål i powerplay. 

VM kval
Nu nærmer kvalen til VM sig, her kan Danmark forhåbentlig tjekke ind til VM via kvalen uden de store problemer. Så bliver der interessant om Danmark der kan forbedre den historiske dårlige placering som vi fik ved sidste VM.

Til kvalen som spilles i Tyskland, har Danmark i puljen
Norge
Tyskland
Spanien
Frankrig
Belgien

De to bedste kommer til VM, mens den bedste nummer 3 fra de 3 grupper ligeså kommer med!

Der satses benhårdt på floorball i rigtig mange lande, og skal Danmark stadig være et land der kan være med i spillet om kvartfinalerne, er det et langt sejt træk der skal til.

Det har jeg skrevet et par indlæg om tidligere, læs mere om:
Hvordan får du et stærkere landshold

Interview med Rødovre træner Kasper Sindt

Hallo danske floorballtrænere, hvor er i henne?

Er Danmark ikke bedre i floorball til VM 2010?

Tyskland er nøglen til floorballs fremtid