Landstræner Thomas Turpeinen har nok ledt efter nogle svar da damelandsholdet drog til Tyskland for at deltage i 4 nationers. Her var der kvalificeret modstand i form af:

8. Polen
13. Tyskland
16. Holland

Tallet er placering ved sidste VM, hvor Danmark blev nr.9.

Dermed var Danmark og Polen på papiret favoritter til at vinde turneringen, men Thomas Turpeinen står med en ung trup uden den store internationale erfaring.

Jeg må tilstå at både herrerne og damerne havde jeg kun tippet til en sejr hver i Tyskland, og damerne fik blot den ene sejr, da de enkelt slog Holland 5-0.

2 nederlag
Men Polen slog danskerne 4-3, efter 4-1 føring, skud statistikken var dog ganske lige. Tyskerne med den fysiske stærke Sandra Dirksen i spidsen viste sig også for stærke, 4-2 vandt naboerne mod syd, som har en ung spiller du godt kan bide mærke i, 17 årige Pauline Baumgarten, 3 mål var hun med i for tyskerne mod Danmark.

Dermed må landstræner Thomas Turpeinen nok være lidt bekymret inden VM, som ligger 1½ måned fremme nede i Schweiz.

En meget vigtig brik
Cecilia di Nardo bliver nøglespilleren for Danmark, 10 mål lavede Danmark i tre kamp, og det unge stjernefrø var involveret i de 7!

Danmark har haft en lidt heldig lodtrækning til VM, hvor damerne også nu har en A-division med 16 nationer, fordelt med 4 puljer.

Her er Danmark havnet sammen med Sverige, USA (10) og Japan (17).

Drømme om en kvartfinale
Det giver Danmark en unik mulighed for at komme i kvartfinalen, for trods et urutineret hold, der nok skal Danmark slå Japan, om end de hurtig løbende asiater der stresser højt på banen, nok skal give sved på panden hos flere danske spillere. Men Danmark skal kunne spille sig udenom Japan.

Så gælder det USA, som er det helt store spørgsmålstegn, 12 spillere har USA hentet i europæiske ligaer, primært Sverige, Finland og Schweiz.

USA?
Det er Tiffany Winkler (selv spiller) der samler det amerikanske hold, og de har typisk 2 ret stærke kæder.

Så er der walk over, mod Sverige, som Danmark ikke har en chance mod, men hvor det kan vise sig at størrelsen på nederlaget kan være afgørende, for videre deltagelse i en kvartfinale.

Hvor er Danmark i forhold til de andre?
Så landstræner Thomas Turpeinen har gode kort på hånden, og 4 nationers turneringen har vist at trods meget stor udskiftning i truppen, så er Danmark med, men at meget afhænger af Cecilia di Nardo.

Men den europæiske kamp om at være det bedste land efter Sverige, Finland, Tjekkiet og Schweiz er ret lige. Danmark var i 2007 med helt fremme, men vi har tabt i forhold til andre europæiske lande, eller er det dem der er gået mere frem?

Fremtiden
Skal Danmark med frem, er der kun en ting at gøre, satse meget mere på ungdommen, og der er det glædeligt at pigeprojektet er spiret frem, lur mig om vi ikke vil finde flere landsholdsspillere fra denne gruppe om nogen år.