Danmarks Idræts Forbund består af godt 60 specialforbund, fra fodbold der er den største til hockey der er det mindste forbund med cirka 700 medlemmer.

Men hockey har vist sig at have været ret innovative på dommerområdet. Hockey har ikke noget med ishockey at gøre, ej heller det du kaldte hockey da du spillede i skolen, det hedder floorball.

Nej hockey er 11 mod 11 med en stok af træ eller kunststof og en massiv gummikugle og der spilles på en bane der næsten er samme størrelse som en fodboldbane. Det er fieldhockey, og her fik de en god ide.

Fra tanke til handling
Et lille forbund som hockey i Danmark, har haft en stjerne, nemlig dommeren Henrik Ehlers, som har dømt VM og OL og været anerkendt som en af de bedste i faget, her i blandt OL finalen i 2008.

Han startede en lukket gruppe på facebook, hvor han smed forskellige videoklip op fra kampe, som han så bad de andre dommere komme med deres bud på hvad de ville dømme.

Sat i system
Det har så udviklet sig, for forbundets udviklingskonsulent så straks potentialet i dette, og fik sat struktur på, således at facebookideen blev sat i system.

Kæmpe succes
Det har betydet fortællerAnnemarie Kristensen der er udviklingskonsulent i forbundet at vi nu er gået fra at have 1½ dommer, til at have 17 dommere.

Dommerne har på facebook fået et fællesskab og en platform til at udvikle sig, og det er nu blevet sat så meget i system, at hockeyforbundet nu laver deres uddannelse via facebook.

Godt tænkt
Ganske innovativt og en drønende succes, så facebook kan bruges til meget, for hockey er det både kommunikation, information og uddannelse som dette lille innovative projekt har medført.

Så kan andre lade sig inspirere af det lille forbunds innovative tiltag. Du kan læse lidt om det på forbundets hjemmeside her

Et klip fra en fieldhockeykamp
http://www.youtube.com/watch?v=LoPXA4riM3g