Han har været den helt store drivkraft og foregangsmand i Greve floorball sammen med sin dygtige kone Birgitte. De har skabt en klub, som kan blive rigtig spændende på dame/pigesiden…jeg følger dem i hvertfald med stort smil og opmærksomhed

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?

Det var under en 30 års fødselsdag, hvor nogle af de gamle kammerater spurgte om det ikke kunne være sjovt at mødes, og spille lidt floorball – mener det var i 2000…. Jeg havde lige været væk fra arbejdsmarkedet i en periode på et år, og var startet så småt op igen (fik konstateret gigt), men tænkte at det helt klart skulle have et forsøg. Det var mega hårdt, og jeg måtte tage et par sygedage efterfølgende, men det fangede helt vildt meget, og det gør det stadig….

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?

Vi startede i Greve Handicap forening, men efter en kort periode blev vi en underafdeling af Mosede Boldklub, vi kaldte os Mosede Maddogs.

3) Har du en speciel kamp du husker?

Nu startede jeg i en sen alder, så jeg har hverken spillet i ligaen, eller lign. men den bedste kamp jeg selv har deltaget i, var mod Benløses ligahold i pokalen for nogle år siden. Vi (Greve FC) spillede i tredje division, og i starten af tredje periode var vi helt sensationelt foran 1-0. Vi var trætte tilsidst, og kampen endte da også med en fortjent sejr til Benløse. De svenske finaler i Malmø år ??, gjorde også stort indtryk, vi sad lige over Warbergs tilskuere, og stemningen var fantastsik.

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?

Ha ha, faktisk syntes jeg at det første stævne jeg deltog i, i klub regí, var en fed oplevelse, det var bare et 3 mandsstævne, men holdånden var i top. At blive kastet ind i en kamp, hvor jeg skulle holde styr på 31 piger mod Frederikshavn, under cup techhous i Benløse for mange år siden, gjorde også indtryk, det var mange piger der skulle have en fælles taktik og mission på banen, og det lykkedes faktisk ok.

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?

På det tidspunkt så jeg kun kampe i øst, og dengang var DB og Schow fantastiske (jeg lavede en meget simpel øvelse, som jeg opkaldte efter dem ha ha) og så er Stefan Hedorf stadig en super spiller. På damesiden syntes jeg at bl.a. Malene Falster og Lisbeth Riis var nogle gode spillere.

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?

Jesper Juul har været en stor del af min træner opvækst, han har måtte ligge øre til mange af mine udfordringer, og har hjulpet mig løbende under min tid som træner. Yngve og hans gemyt har også gjort stort indtryk på mig, han er en dygtig og super rar person, og sidst men ikke mindst Thomas Brodersen, ham ville jeg gerne stå i lære hos, han er fantastisk…
En person som man også altid kan gå til, og få gode råd er Steen Houman, han har også lagt øre til mange af mine udfordringer, især omkring bredde og ungdom.

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?

Vi spurgte vores pigehold, om de kunne forstå de ting vi ledere råbte til dem på sidelininen, de var sådan rimeligt med, indtil at en af dem spurgte hvad “termometer” betød ??? Vi kom med alle mulige forslag på hvad det kunne være, men det gav ingen mening, tilsidst faldt brikkerne på plads, der blev råbt “tag nogle meter”…. Puha hun måtte have været forvirret i situationen

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?

De frivillige kræfter hænger ikke på træerne, det er vigtigt at der er flere som tager del i klubarbejdet, og så er vi stadig lidt ned prioriteret i forhold til fordeling af haltider, i lokalområdet, hvilket godt kan bremse udviklingen på ungdomsiden bl.a.

9) På 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?

Jeg håber på at vi når de 18.000, tænk hvis vi kunne få en masse ungdomsrækker, og ikke mindst en pigeturnering….

10) Hvad er/var din rolle i floorball?

Jeg har været en af drivkrafterne i at starte floorball’n op i Greve, både i forhold til det i Mosede, men også i Greve FC, og er det stadig. Lige nu fokusere jeg 100% på trænerrollen, i forhold til dame/pigehold, og så ungdom i almindelighed.

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten?

Jeg syntes at fremtiden ser lys ud, der bliver arbejdet med ungdommen i rigtig mange klubber, der er kommet en mere seriøs liga kultur, nu mangler vi bare at få fokus på vores piger, så liga kulturen på damesiden også kommer på et højere niveau….

12) Ordet er frit?
Tillykke til floorball DK med de 25 år…