Jeg blev spurgt om jeg ikke kunne lave en optakt til ligaen, så som sagt så gjort. Nu er den slags optakter altid svære at komme med, for hvem spiller hvor, og hvor står hvert hold, og passer oplysningerne helt i forhold til dem der har svaret på mine forspørgelser.

Floorball friday bliver et spændene tiltag, og det bliver interessant at følge, held og lykke med arrangementerne.  

Omkring landsholdspillere, så er det baseret på dem der var med til VM, og ikke spillere der har spillet landskampe.
Det samme gør sig gældende for U19, her er det spillerne der var med til U19 VM der er medregnet.
For både A og U19 landsholdet gælder at så vidt muligt er der taget højde for mulige klubskifter med mere, og derfor kan antallet ikke være præcis fra klub til klub.

Du er velkommen til at kommentere og komme med dine betragtninger nederst, der er tre uger til at ligaen starter.

Om et par dage vil du ligeså kunne læse et indlæg om hvordan du laver en lineær udvikling på spillernes fysik. Et område hvor der kan sættes meget ind.

Østkredsen
Ser ud til at brække over, der er 4 oplagte bud på et slutspil, og hvor Rødovre er i en klasse for sig selv, men Vanløse, Benløse og Hafnia burde uden problemer komme i slutspil.
Vallensbæk, Hvidovre, FFK og Copenhagen SFC virker mere lige og må gå en række relativt lige kampe i møde, men de burde over en hel sæson ikke komme i nærheden af de 4 slutspilskandidater.

Vestkredsen
2 ting er sikkert, Bulldogs er en klasse over de andre og Sunds ligger sidst. Af de øvrige hold er Brønderslev en mulig seriøs udfordrer til Bulldogs mens Outlaws, Team Århus og Aab skal kæmpe om den sure 5.plads, som lige netop ikke giver adgang til slutspillet. Her peger pilen mest på Aab som sorteper, trods tilgang af en masse unge spillere.

Men baseret på mine informationer så ser det sådan her ud

FC Otlaws
Ronny Knoph og Steffen Jensen som assistentender skal styre tropperne.Sidste sæson, hvor Alex Jensen virkelig viste sin klasse. 60 point blev det til fra hans stav. Topscoreren er dog væk til den kommende sæson, da Alex Jensen har skiftet til naboerne fra Bulldogs
Men Outlaws har stadig spillere som Adamscak, Lasse Haagensen og Ronny Knoph som der laver mange point. En spiller det kan blive interessant at følge er Glenn Christensen, som kommer med en god fysik og en tur med U19 landsholdet. Det var ikke mange point det blev til fra hans side sidste sæson, det kan der blive lavet om på i denne sæson.  En spiller som Sune Reinert går også en spændene sæson i møde, det kan blive til mange point fra ham ligeså.
Ligeså er der 4 kompetente unge bejlere til at stå på målet, samt at Steffen Jensen er kommet til fra Aab. Helt så mange point som Alex Jensen laver han dog ikke.
Så er jeg blevet gjort opmærksom på at Flyvholm er kommet til fra Aab, god spiller at få
Bud: Er der ok bredde til at komme i slutspil
Antal medlemmer: 158
Antal A-landsholdsspillere: 0
Antal U19 landsspillere: 4
Antal ungdomshold: 5
Sidste 5 sæsoner: 0-0-1-2 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Frederikshavn Bulldogs
Naboerne fra Frederikshavn Bulldogs har stadig dygtige Martin Schön ved roret, og han har en række spillere af kvalitet.
Målmaskinen Kim Høst skal nok levere point, og Mickael Jensen der viste godt spil og tog ansvar sidste sæson, er ham der skal være med til at binde holdet sammen. Unge Mathias Christoffersen var skadet store dele af sæsonen, men fysisk træning over sommerpausen, skulle betyde at han bliver spændende at følge, og kan være en kandidat til topscorerprisen
Backen Dannie Pedersen der lavede mange point i slutspillet, bliver interessant at følge om han kan fortsætte når grundspillet starter.
Landsholdsspilleren Alex Jensen er kommet til fra naboerne fra Outlaws, ligeså er Ronnie Graugaard, som for et par sæsoner havde et af landets bedste skud tilbage igen. Hvis den snu veteran Lars Jespersen er at finde igen på holdet. Så bliver Bulldogs uhyre svære at have med at gøre, trods tabet af stortalentet Niklas Juul. Lig dertil at Anders Kjær er returneret fra Sverige, ikke skidt at have en landsholdskeeper på kassen, samt Nicklas Bjørn fra er returneret fra Rødovre.
Bud: Sæsonen starter først for alvor i slutspillet.
Antal medlemmer: 458
Antal A-landsholdsspillere: 3
Antal U19 landsspillere: 3
Antal ungdomshold: 5
Sidste 5 sæsoner: 1-1-2-1 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Aab
Hos Aab er det rutinerede Allan Jensen der er spillende træner. fra sin backplads skal han binde holdet sammen, og han laver vel nok igen 4 gange så mange assist som mål.
Målene kom fra Nicolai Flyvholm og Steffen Jensen i sidste sæson, som tilsammen lavede godt 90 point sidste sæson. Væk er dog Steffen Jensen.
En spiller der kan få sit gennembrud er uortodoske Niklas Knøsen som har teknik og kvalitet og god til at komme til afslutninger. Hold øje med ham.
Ligeså har Aab fået østeuropæisk tilgang, Rainer Komi har spillet landsholdsbold, han skal nok blive interessant at følge ligeså
Bud: Slutspil, men er der for mange unge på holdet til at det kan bære
Antal medlemmer: 74
Antal A-landsholdsspillere: 1
Antal U19 landsspillere: 1
Antal ungdomshold: 4
Sidste 5 sæsoner: 0-0-0-1 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Team Århus
Sidste sæsons topscorer i hele ligaen Henrik Engelsen er væk, han har slået sig på hyggefloorball på lavere plan, og hans 107 point fra sidste sæson er savnet. Det er kun meget få spillere i Danmark der har præsteret det at lave 100 point på en sæson.
Desværre er den svenske træner væk ligeså, så sportschef Jens Ørhøj skal have is i maven til at finde en kompetent løsning.
I Engelsens fravær er det Morten Mølby og hurtige Lasse Rolighed der skal levere pointene. Rasmus Adamsen havde en fin sæson, og den dygtige frederikshavner har potentiale til at lave flere point, han kan blive farlig.
Bud: Slutspil
Antal medlemmer: 109
Antal A-landsholdsspillere: 3
Antal U19 landsspillere: 0
Antal ungdomshold: 0
Sidste 5 sæsoner: 1-0-1-3 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Brønderslev
Adam Jennerwall fortsætter hos Brønderslev, hvor sidste sæsons 5.plads var ok. Nu er der kommet to rigtige gode spillere til klubben, først og fremmest svenske Jesper Engström som med 18 år nok er ung, men som i div 1 i Sverige lavede næste 60 point! Han skal nok husere foran mål!
Så er Niklas Juul kommet til fra Frederikshavn Bulldogs, et interessant skift, for den unge spiller har stort potentialet, og et klubskifte hvor han skal ind og tage mere ansvar, kan vise sig rigtig positivt for hans udvikling.
Så er Dennis Lodberg tilbage i Brønderslev efter en afstikker til Kvissel, den rutinerede back, har vinnarskalle, og skal nok løfte holdet. Defensivt har han samme kvaliteter som dygtige Bo Kanstrup, der er skiftet til Malmö, men skudstyrken har han ikke som Kanstrup.
Bud: Det ser lovende ud
Antal medlemmer: 195
Antal U19 landsspillere: 1
Antal ungdomshold: 4
Sidste 5 sæsoner: 0-3-1-0 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Sunds
Thomas Jørgensen er spillende træner, og var vel nok den bedste spiller i i 1.div sidse sæson. Nu er Sunds rykket op i den bedste række, og den spillende træner er stadig holdets absolut bedste.
Kasper Nielsen var anfører for det danske U19 landshold, og dansk topscorer ved VM, kan vingerne bære for den fysiske spiller, når han kommer op mod lidt bedre og stærkere spillere.
Sunds har lokale spillere, og det er sammenholdet der skal stå deres prøve.
Bud: Det ligner en sidste plads
Antal medlemmer: 116
Antal A-landsholdsspillere:  0
Antal U19 landsspillere: 1
Antal ungdomshold: 3
Sidste 5 sæsoner: 0-0-0-1 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Rødovre
Mesterholdet med Kasper Sindt som træner har stille og roligt gennem de sidste sæoner gennemført et generationsskifte. Kun 39 årige Claus Nissen er tilbage, men Vander skal nok lave sin point, lur mig om han ikke runder 25 point.
Ellers er det to profiler der er de helt store hos Rødovre. Svenske Oscar Eklund er superbacken der både laver mål og assist. 58 point blev det til sidste sæson, men det er også en svensker med vinnarskalle, 109 min måtte han faktisk sidde i boksen, hvad der faktisk svarer til næsten hele to kampe.
Den anden store profil er Martin Erichsen, den elegante spiller med det store overblik og evnen til at gøre de rigtige ting, er spilleren der nærmest ene mand kan dominere en floorballbane når han er på toppen.
Men Rødovre har også spillere som Carsten Bjerregård, Michael Mathiesen, Jacob Andersen og ikke mindst keeperen Mike Trolle. Spillere som vil pynte gevaldigt på et hvert ligahold!
Bud: Sæsonen starter ved slutspil
Antal medlemmer: 109
Antal A-landsholdsspillere: 1
Antal U19 landsspillere: 0
Antal ungdomshold: 4
Sidste 5 sæsoner: 2-0-2-1 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Benløse
Sidste sæsons oprykkere var den store overraskelse, og det unge mandskab anført af den spillende træner Thomas Brodersen gik til slutspillet.
Svensk hjælp var der frem til jul i sidste sæson, det hjalp meget, men da de svenske pointmagere forlod Benløse, kunne de unge spillere stå på egne ben.
Benløse profitere nu af deres gode ungdomsarbejde, og vil uden problemer få stærke spillere nedefra af egen avl.
En væsentlig forstærkning er kommet til, nemlig finske Teemu Tuhkanen som skal være træner sammen med Thomas Brodersen, men også spille med på banen. Finnen kan blive spændene, for han kommer fra Tjekkiet og med masser af rutine og erfaring.
En spiller er en vigtig brik for Benløse, nemlig Tim Jannerup, den hurtige spiller lavede dobbelt så mange point som nr.2 og 3 på den interne pointliste sidste sæon. Ham skal de unge spillere læne sig op ad når der kommer pres. En spiller i næsten samme kaliber har valgt Benløse, nemlig Martin Willen der hos Hvidovre var topscorer der sidste sæson.
Af de unge spillere bliver det spændende at se om de Fries, McCabe og  Pil fortsætter de positive takter, og om der dukker nye lovende talenter frem.
Bud: Det ligner slutspil i den grad
Antal medlemmer: 215
Antal A-landsholdsspillere: 0
Antal U19 landsspillere: 2
Antal ungdomshold: 5
Sidste 5 sæsoner: 0-0-0-1 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Hafnia
Københavnerholdet har traditionelt været i toppen af dansk floorball, men denne sæson kan det se svært ud for amagerkanerne. Nuvel de har Jesper Schow som spillende træner, og dermed har de også landets bedste spiller. Men amagerkanerne har mistet spiller som Westh, Tore og Rognerud, det er vigtige spillere. Det betyder en spiller som den tidligere U19 landsholdsspiller Thomas Helgstrand skal træde i karakter.
Unge Nikolaj Parbo skal vise vingerne kan bære og den lille tekniker skal hjælpe Schow med at lave mål, så bliver det spændene at se om Frederik Kobberup kan lave flere point end sidste sæon.
I forsvaret er Stig Thorsteinsson en meget vigtig brik, den tidligere landsholdsback skal sørge for at forsvaret er mere tæt end min kælder når det regner! Kan den gamle Dragørdeng det? Med god hjælp i kassen fra dygtige Bjørneboe, men også så en anden gammel Dragørdreng som Jesper Schow kan lave de vigtige point.
Bud: Må blive slutspil, men Hafnia er til at snakke med
Antal medlemmer: 88
Antal A-landsholdsspillere: 0
Antal U19 landsspillere: 0
Antal ungdomshold: 1
Sidste 5 sæsoner: 0-1-1-2 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Hvidovre
Et af de traditionelle tophold i rækken har det svært, flere af de unge spillere er på vej ind, men de har ikke fået løftet helt som forventet endnu. Mathias Olesen og Nicolai Lakjer kan mere end de viste sidste sæson. Men rygterne lyder den dygtige Olesen ikke spiller! Jacob Andersen var til VM men har smuttet til Malmö, ligeså er topscoreren Willen væk.
Hvidovre er løbestærkt og skal nok stole på en god defensiv, og overveje at sætte Tonny Jensen på toppen, så han kan vende rundt og øse bolden i garnet, som han havde succes med for nogle sæsoner siden i Jægerspris. Men Hvidovre skal ikke have mere en 2-3 gode spillere udefra, så er holdet løftet gevaldigt.
Bud: Bliver det sæsonen hvor Hvidovre bliver et bundhold?
Antal medlemmer: 108
Antal A-landsholdsspillere: 0
Antal U19 landsspillere: 1
Antal ungdomshold: 3
Sidste 5 sæsoner: 0-0-1-3  (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Vallensbæk
Simon Taylor skal styre truppen hos Vallensbæk, som er et mix af gode boldspillere. Den skudstærke back Nicolai Jensen fra Hvidovre har været en vigtig brik for dem, sammen med Daniel Redondo fra Rødovre, er det to spillere der er vigtige, hvis Lasse Bredager tager en sæson mere, så er det en spiller der skal holde moralen oppe hos de andre i modgang.
Vallensbæk ligner et hold der vil ligge i den tunge ende
Men Simon Taylor er kendt for at kunne trække spillere til, så mon ikke Vallensbæk kan komme med et par friske forstærkninger.
Bud: Slutspil bliver det ikke til, med mindre der kommer et par kaniner op af hatten
Antal medlemmer: 61
Antal A-landsholdsspillere: 0
Antal U19 landsspillere: 0
Antal ungdomshold: 0
Sidste 5 sæsoner: 0-0-0-0 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Vanløse
Ask Tonsgaard er spillende træner i sin barndomsklub. Superteknikeren der i sin tid i sin debutsæson i den bedste række lavede 5 zorromål i hans første kamp kan som altid være spilleren der kan afgøre kampe, hvis benene er til det.
Vanløse har stille og roligt forbedret sig sæson for sæon, og fra at have været elevatorhold eller bundhold i den bedste række, er Vanløse et godt bud på en slutspilsplads.
Uortodokse Peter Thage laver mange point, og med skudstærke Kim Spendser der er kommet til ser det godt ud. Det er Aki Böök ligeså, en ukendt spiller fra Finland, men mon ikke han kan begå sig i rækken.
Det gør Vanløse langt mere komplette og et farligt hold, kan Ask Tonsgaard så få rystet historikken af klubben om for ofte at have været bundhold, så ser det interessant ud.
Bud: Det ligner slutspil
Antal medlemmer: 168
Antal A-landsholdsspillere: 0
Antal U19 landsspillere: 0
Antal ungdomshold: 3
Sidste 5 sæsoner: 0-0-0-1 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

FFK
Klubben sluttede som nr.7 i den næstbedste række, men med Herlev der trak holdet, så var det kun FFK der havde mod på at tage en sæson i den bedste række.
Nørrebroholdet består traditionelt af spillere der kommer fra hele Danmark og som søger en social klub at være i.
Men Jacob Mønster der var en målhaj i Italien for et par sæsoner sidenog U19 landsholdets ene coach Kenn Romme, har de to dygtige trænere, derudover er det en blanding lykkeriddere og glade klubfolk der skal løfte FFK.
Det kan godt være det ikke bliver til mange point på banen, men udenfor skal humøret nok holdes højt.
Bud: Alt andet end en sidsteplads er godt, men FFK er ikke langt fra Vallensbæk, Hvidore og Copenhagen SFC
Antal medlemmer: 199
Antal A-landsholdsspillere: 0
Antal U19 landsspillere: 0
Antal ungdomshold: 0
Sidste 5 sæsoner: 0-0-0-0 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)

Copenhagen SFC
Nyoprykkerne og Danmarks største klub, de skal nok blive interessante at følge. En blanding af nogle spillere fra klubben og et par nye spillere, gør det nok skal blive interessant at følge oprykkerne. Andreas Tanghøj har masser af erfaring som træner fra ligaen og skal styre den ambitiøse klub.
Rutine har de i Dennis Hill Hansen, der har vundet guld med Herlev, så er dygtige Claus Nisbeth kommet til, det samme er Jeppe Skaarup fra Bulldogs. En af klubbens egne spillere er optimistiske  og unge Bertram Skotte, som har lavet mange mål i 1.div, men nok får det noget vanskeligere i ligaen.
Henrik Lindblad fra Brønderslev skulle komme, sammen med finsk og svensk forstærkning, men intet om de udenlandske spillers niveau
Bud: De mangler bredden, men kan på gode dage drille de bedre.
Antal medlemmer: 349
Antal A-landsholdsspillere: 0
Antal U19 landsspillere: 1
Antal ungdomshold: 5
Sidste 5 sæsoner: 0-0-0-0 (guld-sølv-bronze-kvartfinale)