Fire danske klubber har deltaget i de europæiske klubturneringer, og nok er guldkalven at komme med i Champions League gruppespil, for det alene vil udløse knap 120 mio alene, så kommer der ekstra for sejre og uafgjort!

Deltagelse i de Europæiske turneringer giver penge efter forskellige kategorier

A) Sportslig succes
B) Market pool, TV penge fordeles efter en nøgle
C) Koefficient, de deltagende klubber rangeres efter 10 års koefficient
D) Deltagelse

Samlet set, så har klubberne foreløbig hentet via UEFA følgende beløb, oven i dette vil så komme matchdayindtægter, samt videre succes for de klubber der er med, samt når market pool bliver udbetalt.

Fordelingen

På de forskellige kategorier fordeler det sig således alle beløb i DKK mio, og den opmærksomme vil se at det ikke stemmer med grafen herover, det skyldes at klubberne modtager et fee for redistributed draws, som er den manglende mellemregning

FC MidtjyllandFC KøbenhavnRandersBrøndby
Kampe14,218,88,73,2
Deltagelse29,524,825,527,2
CHL0,00,00,037,5
10 års ranking5,09,72,31,0
Placering gruppe0,04,92,40,0

For hver af klubberne er det naturligvis gode penge, og ikke mindst for Randers, vil deres sportslige succes have en stor indflydelse på det kommende regnskab, i forhold til klubbens normale omsætning.

For Brøndby, der var guldkalven indenfor rækkevidde, klubben skulle spille play off om at komme med i Champions League, de kom ikke med, og et plaster på såret var 5 mio euro.

Men havde Brøndby vundet, så havde klubben været i gruppespillet og havde fået mindst 120 mio, så kommer der ekstra for det ene og det andet, men den tabte kamp betød at Brøndby gik glip af mellem 50-100 mio må det antages.

Dette indlæg kan frit bruges af andre medier, så længe der krediteres og linkes

Advertisement