Oprykning til Superligaen og ny investorgruppe på plads i Viborg. Så ser det lovende ud!

Prisen for at overtage 70% af klubben var 42,3 mio, dermed ville klubben være værdisat til cirka 60 mio.

Ses der på Markham multivariatemodel, har udviklingen for Viborg set over et 3 årigt glidende gennemsnit set således ud.

På den måde er Viborg ikke sine 60 mio værd, men værdiansættelsen for 2020 er med afsæt i at klubben er placeret i 1.div. Med oprykningen til Superligaen, så øges indtægter i klubben og værdien stiger tilsvarende.

Prisen på 42,3 mio for 70% af klubben afspejler på fin vis hvad Viborg er værd.

Omsætning

Viborg har bygget på siden nedrykningen fra Superligaen, med TV penge i omegnen af 10+ mio i den kommende sæson, så nærmer klubben niveauet, fra da de var i Superligaen.

Årets resultat

Der er kommet styr på butikken i Viborg, efter to års underskud på 2 mio hver, så har klubben en økonomi i balance, af de seneste otte regnskaber, så er seks af disse med overskud

Næste sæson

Dermed ser den kommende sæson særdeles interessant ud for Viborg, som har fået nye ejere med stærk kapital i ryggen og som vel at mærke ligeså har erfaring med at benytte data til scouting.

Ses der på seneste spillerbudget, så er der ingen tvivl om at Viborg ligger lavest, men med oprykningen til Superligaen og øgede indtægter, så vil Viborg ligge på niveau med Randers, Vejle, Silkeborg og SønderjydskE.

Derfor bliver ligeså særdeles interessant, om Viborg har en fordel i forhold til at bruge data i scouting af spillere

Dette indlæg kan frit bruges af andre, så længe der linkes og krediteres

Advertisement