Hun er en af de bedste keepere vi har haft på damesiden, dette til trods for hun startede sent!

Hvad de færreste ved er boldøjet og de hurtige reflekser kommer fra bordtennissporten, hvor hun i ungdomsårerne var en af Danmarks bedste og snuppede en del medaljer ved DM samt var til EM.

1 )Hvorfor blev du keeper?

Jeg havde fornøjelsen af at spille fodbold(målmand) på hold med Sandie Bagge i Jægerspris. Hun spillede samtidig floorball og lokkede mig til at prøve målmandstjansen da Jægerspris Underducks stod og skulle af sted til Europa Cup og deres ellers eneste keeper (Julie Rønnebech) var skadet og måske ikke blev klar. Og jeg synes det var en fantastisk sport allerede efter 1. træning 🙂

2) Hvor gammel var du, da du blev keeper?

Super ung i år 2001 – i en alder af 22 år

3) Hvilken form for træning fik du i ungdom (hvis du stod som ung)?

22 år gammel hører vist ikke ind under kategorien “ung” tænker jeg…..

4) Hvilke to ting lærte dig mest om det at være keeper?

Det er vigtigt at få åbnet munden selv – de fleste trænere(af dem jeg har haft) vil meget gerne lytte og lægge øvelser ind efter målmandens ønske…..hvis man selv kommer med noget. Men udgangspunktet er at det er nødvendigt at have stor fokus på egen læring og udvikling, idet langt de fleste træninger er tilrettelagt efter markspillerne.

Det er svært (efter min mening) som ny målmand at blive “oplært” af andre målmand. Hvad der virker godt for en målmand er bestemt ikke sikkert det virker godt for en selv. Der kan være stor forskel på hvordan man fx synes man bedst får flyttet sig fra stolpe til stolpe…..og er man bedst på stregen, eller er udgangspunktet bedre ude i feltet….osv

5) Hvilke form for træning får du / fik du som senior?

Almindelig træning med skudøvelser mm.

6) Hvad har gjort at du er blevet god som keeper

Var en ihærdig bordtennisspiller som ung – herfra gode reflekser. Derudover fodboldmålmand igennem mange år – herfra “målmandsinstinktet” at læse spillet.

7) Hvem har betydet mest for din udvikling

Udvikling skete der vist mere eller mindre kun de første par år af “karrieren” – her var min største motivation til udvikling min træner i Jægerspris Matthias Wennbring.

Ubetinget den bedste træner jeg har haft i forhold til at yde og være motiveret for at udvikle mig til hver træning.

8) Hvilke keepere så du op til og fik inspiration fra

Som tidligere nævnt har jeg egentlig ikke som sådan søgt stor inspiration hos andre – men i stedet bare gjort hvad jeg selv følte rigtigt. Havde dog stor glæde af gode råd fra Esben Larsen (Rødovre tror jeg han kom fra) i de første par sæsoner jeg spillede.

 

9) Ordet er frit

Tak for en god blog 🙂