DIF lagde en interessant rapport ud om hvad betydningen af spil på små baner gør.

Konklusionen er ret tydelig.

Du kommer hurtigere i form, der er højere puls, såfremt spillet organiseres på mindre baner.

Lig hertil, at på den lille bane, handler det om at være meget mere hurtig i din spilopfattelse, for banen er meget mindre end den store bane!

Kæmpe forskel.
Stor bane er 40×20 = 800m2, eller at hver spiller skal 80m2 (10 spillere) eller 66 m2 hvis vi medtager keeperne.

Den lille bane er typisk enten 20×10 eller 24×12, det betyder at hver spiller skal dække et område på enten 33m2 eller 48m2. Tager vi kleinfeld version med, så er det 36m2 til hver spiller

Det har en stor betydning på to felter

1) Når banen er mindre, så betyder det at spillet bliver mere intenst, og at der er mindre tid til at foretage sine beslutninger om hvad man skal gøre med og uden bold. Det er noget af det der udvikler spillere, at blive hurtigere i deres spilopfattelse!
Det er en kæmpebonus på den lille bane.

Antal af berøringer pr. spiller målt over tid, er mange gange større, man er meget mere med i spillet, og der er langt flere afslutninger, samt at det er alle spillere der får afslutninger.

Der bliver langt flere situationer 1 mod 1, og 2-1, som igen er med til at udvikle floorballspillerne spilleintelligens.

2) Det fysiske aspekt bliver mindre. Der kan være op til 5 års forskel biologisk set på spillere der er samme årgang i de unge år. En U11 spiller kan have fysik som en U9 spiller og som en U13 spiller.

Spiller vi på den store bane, hvem mon har en fordel rent fysisk!

Enkelt svar, den store bane vil tilgodese de store fysiske spillere som blot skal spille bolden forbi deres modspiller og løbe fra dem. Men det holder bare ikke om bare få år.

Vil vi udvikling?
Så den lille bane giver rigtige mange muligheder for at udvikle spillerne langt mere end på den store bane, hvor det fysiske ofte kommer til udtryk!

Børn vokser bare forskelligt, og den forskel der er som B&U spillere bliver mere eller mindre udlignet som senior!.

Så skal vi ikke bruge den viden der er om dette, til at skabe de rette muligheder for at udvikle vores spillere.

Mit helt enkle spørgsmål er så!

Hvorfor har vi en turnering for U11 på stor bane?

Du kan læse rapporten her