Siden 2007 var det Thorkild Christoffersen der var manden bag U19 landsholdet, Frederikshavneren der havde sin sportsbaggrund fra ishockey, hvor han har adskillige DM medaljer på sit CV. Floorball var en tøsesport var hans mening. Så startede ældste søn til floorball, og farmand måtte sande, at floorball var alt andet end en tøsesport.
Snart var han involveret i klubarbejdet og senere kom han i DaFU hvor han sad i bestyrelsen i en del år som formand for breddeudvalget.
I 2003 blev han ligeså kåret til årets træner af kollegarne i ligaen, så det er en rutineret træner/leder Danmark dygtigt har haft på posten.

Jeg måtte derfor høre ham om lidt fra hans tid, og du kan læse hans svar her.

1) Så sluttede en lang periode for dig som træner i U19 regi, hvor ser du dansk ungdomsfloorball har bevæget sig i den periode for U19 landsholdet?
Jeg synes faktisk at vores unge spillere både er blevet mere fysisk stærk og langt bedre på den tekniske del. Jeg kan tydeligt se at langt de fleste klubber er begyndt at køre bedre og mere struktureret træning, og er ikke et minut i tvivl om at der er mange kvalificeret trænere rundt om på ungdomsholdet her i Danmark.

2) Internationalt har vi rykket op og ned, er det sådan det kommer til at gå for os de kommende år?
Vi har været et elevator hold indtil nu, vi var faktisk lige ved at klare frisag denne gang kun sølle 31 sekunder gjorde udslaget. Tror det er altafgørende hvordan unionen vil gribe situationen an. Der skal meget mere udvikling og økonomiske bedre betingelser til på alle vores landshold før vi kan gøre os gældende i en årrække.

3) Hvordan ser du den egentlige udvikling på U19 niveau internationalt?
I mine øjne er de andre lande mere villige til at bruge de ressourcer det kræver for at udvikle vores niveau, man kan tydeligt se at de andre nationer simpelthen løber fra os på alle fronter. Tag eksempelvis svenskerne de kom direkte til VM med en træningslejr på 13 dage, hvor Danmarks hold først samles mandag formiddag. Polen som skulle være en rimelig fattigt land har deltaget i Samtlige turneringer de er blevet inviteret til.

4) Hvis du skal nævne tre episoder fra din der har sat sig fast, hvad skulle det så være?
Synes faktisk jer har haft så mange så det er svært at sige hvad der var bedst. Det er en fornøjelse at tilbringe tid med alle de unge mennesker. Vil faktisk siger at hver samling og diverse tur har været bedst hver gang. Har set de unge spillere grine og græde sammen, det er en oplevelse uden lige.

5) En del spillere når U19 landsholdet, men slår ikke igennem senere i den bedste danske række hvorfor tror du?
Simpelthen fordi man ikke udnytter deres på store talent, men i stedet satser på halve dårlige udlændinge. Udnyt nu disse unge talenter i en periode så skal resultaterne nok komme. Man udvikler ikke vores unge spillere ved at lade dem sidde på bænke kamp efter kamp, forsøge at skabe oplevelser for dem så vi kan man beholde dem i vores lille sport.

6) Hvis man skal på landsholdet, hvilke ting skal man selv gøre som spiller?
Det er et meget simpelt spørgsmål, træning træningen træning og endnu mere træning. Som spiller kan man gøre mange ting for at udvikle sig selv, og ikke bare stille krav til unionen og klubberne.

7) Endnu har man ikke arbejdet med at for at skulle på landsholdet, skulle man have en vis fysisk profil, hvad er dine tanker om dette?
Det passer faktisk ikke, vi har i den sidste periode kørt med en fysisk træner på landsholdet. Vores unge spiller har gennemgået en del tester i perioden op til VM.

8) Hvilke områder skal de danske klubber forbedre for at få bedre ungdom?
Flere kampe mod langt stærkere hold evt. deltage i udenlandske turneringer. Der findes rigtig mange gode svenske turneringer. Jo flere oplevelser vi kan tilbyde de unge mennesker det bedre er det. Udnyt de gamle rutinerede kræfter i klubberne, sørg for at de får den rigtige træner uddannelse til de niveauer de træner på.

9) Ordet er frit
Vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de mange spillere jeg har haft med at gøre de sidste mange år, det har været en fornøjelse at arbejde med jer. Og jeg vil ønske jer alle held og Lykke ud i fremtiden.