De 4 store floorballnationer erSverige, Finland, Tjekkiet og Schweiz har været aldeles skræmmende ved U19 VM. Mod hinanden har de spillet ganske tætte kampe, men mod de andre hold i A gruppen, er det blevet til ganske skræmmende resultater.

Norge har ambitionen om at være en seriøs udfordrer til the Big 4, men blev i dag ved U19 VM sat grundigt til vægs med 22-1 mod Sverige. Svenskerne scorer på 4/6 powerplay, men Norge kom faktisk frem til 18 afslutninger der ramte kasse.

Foreløbig har det givet følgende resultater når Big 4 møder 5-8:
Sverige-Norge 22-1
Schweiz-Slovakiet 10-3 (Schweiz scorer på 2/3 powerplay)
Finland-Letland 11-1 (7-0 efter 18 min, så trykkede Finland på bremsen)
Tjekkiet-Danmark 14-3

Med Danmarks 6-6 mod Letland og Norges 5-4 over Slovakiet, så ligner det at 5-8 holdene har tætte kampe mod hinanden, men at de i den grad er længder efter The Big 4.

Er det så fordi spillerne i Danmark og de 3 andre lande er så meget dårligere? Ja og nej, resultatet giver det enkle svar, men sat i en større kontekst, så har de langt bedre træningsmiljøer og langt flere spillere at trække på end Danmark, Norge, Slovakiet og Letland. Der er størrelsen i forskel, og skal man op og udfordre the Big 4, er vejen ved at have flere spillere, og flere klubber.

Vækst, vækst og vækst er vejen frem.