Nogen gange fortjener kommentarer at blive løftet op som et selvstændigt indlæg, så det har jge valgt at gøre. Karsten Hedorf er træner, formand og leder gennem mange år ude i Hvidovre. Han har virkelig været med til at præge floorball, og han spurgte lidt ind til tanker om U19 arbejdet i mit indlæg om Herre U19, så derfor er hans kommentarer lagt op og mit svar herpå.

Mon ikke det hele så munder ud i det jeg slutter af med at skrive

Hej Steen,

Først vil jeg lige sige tak for dine mange gode indlæg om mange forskellige floorball emner. De falder på et meget tørt sted nu hvor der ikke findes overskud rundt om i floorballdanmark til at gøre så meget på nyhedsfronten.

Det bliver rigtigt spændende at følge drengene, og forhåbentlig kan de stoppe tendensen som elevatorhold, da vi i de sidste 4 U19 VM enten er rykket op eller ned.

Jeg kunne godt tænke mig at høre om man er fortsat med regionssamlinger, og i det hele taget hvad man vil med vores ungdomslandshold. Det ville for mig at se ikke være umuligt at komme til at rykke er par pladser op, og slå sig fast i A-gruppen. Det kræver dog at man prioriterer det. Ligeledes om der er en rød tråd mellem ungdoms og senior landshold, som kunne styrke os på længere sigt?

Jeg synes også det er glædeligt at se, at flere af de unge prøver med spil i Sverige. Her møder de en helt anden idrætskultur end vi er vant til herhjemme, både på og udenfor banen. Det er helt sikkert et rigtigt skridt for dem, der vil dyrke floorball på et højere niveau.

Hilsen

Karsten Hedorf

Svar
Steen Houman, on februar 8, 2013 at 12:21 pm said: Rediger kommentar
Hej Karsten

Tak for din kommentar, og en ting jeg vil blive ked af, var at vores U19 landshold fik stemplet elevatorhold. Alle de drenge der har været med de sidste 4 VM, og alle de ledere der har bakket op i samme periode, har ja, haft et hold der enten er rykket op eller ned.

Men det skyldes mere, at Danmark konsekvent har været nr.8-9 i verden, så jeg vil gerne se at U19 drengene omtales som succes.

Hvordan det fremadrettet skal se ud, kan vi kun gisne om, Thorkild Christoffersen har trukket et stort læs med drengene og sammen med mange andre, heriblandt dig, skabt de rammer der nu engang var mulige.

Der kommer en ny U19 træner, for Thorkild stopper, og han skal have lov at sætte nogle rammer, og mon ikke dette sker i tæt parløb med Frederik Bloch, der er er valgt til at varetage talentudviklingen sammen med DIF.

Hvordan modellen skal se ud, det er et godt spørgsmål.

Stod det til mig, og det gør det ikke, så jeg gerne at man satsede meget bredt allerede fra U13, med fællestræninger i regionalt regi, og samlinger som var åbne! Budskabet her er at få så mange med, og få lavet mere vidensdeling, så der kommer bedre træning i flere klubber. Derfor er et MUST for mig, at klubben har sin træner med på samlingen med spillerne. Ellers skal spillerne ikke med. Det er ligeså for trænerne, at samlingerne afholdes.

U15 og U17 er stadig med et bredt snit, men ikke med fri tilmelding, og stadig gælder at trænerne fra klubberne SKAL MED, ellers skal spillerne ikke udtages.

Kommer vi op til U19 holdet der slutteligt skal udtages, så bliver der igen snævret ind, og her mener jeg at der skal stilles krav til de spillere der vil med, i forhold til træningsmængde og deres fysiske niveau.
Der findes masser af dygtige spillere, men vi skal have fat i dem der vil træne mere.

Nu bliver jeg ikke U19 træner, jeg har ikke søgt, men kender et par stykker der har spurgt mig til råds om det, og jeg er overbevist om/håber at den kommende U19 træner sammen med Frederik Bloch, ligger et forløb op, der starter allerede ved U13, og hvor jeg håber MEGET at klubtrænerne er tænkt med. For 98% af talenternes træning, foregår i deres egen klub, så det er her niveauet skal løftes.

Håber det giver nogle tanker om det stærke U19 hold vi har haft de seneste 4 VM

Steen

Svar
Karsten Hedorf, on februar 8, 2013 at 12:42 pm said: Rediger kommentar
Hej Steen,
Tak for hurtigt svar.

Jeg ved at der absolut har været mange gode tiltag og U19 er da alt i alt en meget positiv historie, som jeg selv har haft glæde af at være en del af. Jeg ville bare gerne høre lidt mere om hvad der skete, da jeg ikke hører så meget. Og jeg synes at vi har nogle gode muligheder, da vi alt andet lige burde være tættere på end for seniorene.

Ideerne du kommer med ville være rigtigt gode, præcis noget af det jeg savner at høre om. Det vil helt sikkert sprede glæde i klubberne og hos ungdomsspillerne at være med til dette.

Karsten

Steen Houman, on februar 8, 2013 at 12:46 pm said: Rediger kommentar
Hej Karsten

Kan være jeg skal lave et interview med Frederik Bloch om hvad tankerne er

Steen