Den danske trup til U19 VM er udtaget, og det fik mig til at fundere over mulighederne for Danmark til VM, hvor holdet er med blandt de 8 bedste nationer i verden.

Hvordan ser det ud for Danmark til det kommende U19 herre VM. Som nyoprykkere får Danmark deres sag for. 2 puljer med 4 hold i hver, og Danmark kommer til at møde Finland, Sverige, Schweiz og Tjekkiet, da to af disse hold vil være i Danmarks pulje.

Jeg har ikke været inde og tjekke reglerne, men puljen for Danmark kunne se sådan ud:
Finland
Tjekkiet
Letland
Danmark

Svære kampe venter.
Mod Finland og Tjekkiet er det spil til et mål, de har en bredde og er langt bedre trænede end de danske spillere, sådan er det bare. Til gengæld får man chancen for at vise hvad man kan, samt spille mod nogle potentielle verdensstjerner!
Danmark, får det så svært mod de to lande, at kan holdet klare at lave 5 afleveringer i træk på modstandernes banehalvdel, så tager jeg hatten af.
Dette skriver jeg ikke for at nedgøre de danske spillere, tværtom, dem har jeg kæmpe respekt for. De gør det rigtigt godt ud fra de muligheder der er for dem! Flere af de unge spillere har allerede etableret sig i den bedste liga med succes.

Niveau.
Men niveauet hos Finland og Tjekkiet er bare så langt fra Danmark, og det er er der en række enkle forklaringer på:
# Langt flere spillere at vælge imellem
# Langt bedre niveau på træningerne i langt flere klubber
# Tættere kampe med mere modstand=udvikling
# Bedre økonomi til at forberede truppen, procentvis bruger Danmark nok ligeså mange penge som Finland og Tjekkiet på deres U19 hold, men da omsætningen i de to forbund er langt højere, er der flere midler at arbejde med

Afgørelsen.
Så kommer en spændende kamp mod Letland, som Danmark ikke er langt fra, her bliver det interessant at følge holdet. Letland har høj standard på en lille stamme spillere der træner meget og vil floorball.

De to øvrige hold der skal kæmpe om at undgå nedrykning er Slovakiet og Norge. Slovakkerne rykkede op sidste gang, og blev! De var også på U19 siden, et hold i voldsom fremgang, og bliver på sigt en kandidat til at udfordre de 4 store lande! Faktisk ser jeg både Norge og Slovakiet som bedre end Letland.

Norge spiller kvikt i deres spil, og Danmark får det svært mod Norge.

Nedrykning, gør det noget?
Pilen peger på nedrykning for de danske drenge, men resultatet er i min optik mindre afgørende! Det som er vigtigt er at spillerne kommer med og lærer mere om hvad det vil sige at spille internationalt, hvad det er for nogle elementer i deres spil der skal forbedres, og hvis de skal rykke for alvor, at der skal trænes med mere kvalitet.

Det er det vigtigste, for der er masser af talent blandt de danske drenge, men de får en hård medfart i Tyskland, men med to dygtige trænere omkring holdet i Thorkild Christoffersen og Kenn Romme, så er jeg ikke bekymret for spillerne.

Spil liga.
For de spillere, der gerne vil på et U19 landshold, så er der en meget klar tendens, du skal spille i en ligaklub, ellers er det ikke muligt at komme med.

Nu bliver der jo lavet en ny struktur i ligaen, så mon ikke der bliver en del spillere der bliver hentet i den danske 1.div fremover. De bedste spillere skal nok spille i den bedste række, men det kræver at der er spilletid, ellers udvikler du dig ikke!

Når vi kommer tættere på U19 VM så vil der følge mere herfra.