Danmark var rangeret som nr.2 blandt de 6 nationer der skulle kæmpe om 3/4 pladser til VM. Danmark stillede med et interessant hold, mange unge spillere og et par garvede veteraner, hvor 36 årige Tina Jensen fra FC Outlaws nok var en overraskelse hos mig. Men godt set af landstræner Søren Frederiksen, for en rutineret spiller, som mange af de unge kender, og som er en fighter og en der holder tempo i spillet, var faktisk klogt gjort af Søren Frederiksen.

Selv så jeg kun de sidste 2 perioder af kampen mod Estland, og det kan være lidt tyndt grundlag at skrive om, men har spurgt et par af spillerne og læst hos andre lande, hvad de mente om det danske spil.

Tyskland
Det startede meget nervepirrende mod Tyskland, 2-5 blev vendt til 6-5. Stjernen Cecilia Di Nardo tog ansvar og var med i de to vigtige mål til 3-5 og 4-5, så var Danmark med igen.
Unge Caroline Christoffersen afgjorde en dansk sejr, som der fra tysk side var meget ærgrelse over! Men også anerkendte godt spil fra Danmark, da de hang bagefter!
Danmark-Tyskland 6-5 (1-3, 3-2, 2-0), skudstatistik 4-7, 10-10, 9-7

Estland.
Dem havde jeg ærlig talt set Danmark kører midt over, men Estland viste sig som en flok piger med fart i spillet og tro på egne evner, og Danmark havde svært ved at komme frem til de store chancer.
I slutningen af tredje periode ventede jeg længe på at Danmark skulle sætte Estland under pres, men det udeblev.
Til gengæld forfaldt Søren Frederiksen som landstræner ikke for fristelsen at toppe kæderne. Det kan altid diskuteres i kampens hede skal man det ende elle rdet andet! Søren Frederiksen, valgte at tro på alle spillere, og at 1 point var bedre end at satse i en slutfase og få et dumt kontramål mod sig.
Jasmin Damm scorede begge danske mål, og viste niveau i alle kampe. Godt gået.
Danmark-Estland 2-2 (0-1, 2-1, 0-0) skudstatistik: 9-10, 8-2, 11-3

Slovakiet
Den ishockeyglade nation, har vist enorme fremskridt på herresiden, men hvad med hos kvinderne. Det skulle vise sig at Slovakiet i den grad har rykket her ligeså.
Inden havde jeg dem som en lumsk dark horse, som kunne drille både Danmark og Tyskland.
Et ungt slovakisk hold havde teknik og fart i spillet.
Deres 3 mål der bragte dem foran 0-3 mod Danmark, kom efter et hurtigt kontra, dernæst blev den ene danske back snydt og måtte slippe markering, så en slovak stod fri foran mål samt et godt powerplay og , så stod de danske kvinder med 3 mål der igen skulle indhentes.
Moralen var der, og ser man highlights klippene fra kampen, ser man en energisk Stinne Jørgensen træde i karakter, og er med til at fighte Danmark tilbage.
Danmark-Slovakiet 3-3 (0-2, 2-1, 1-0), Skudstatistik: 2-14 11-6 4-7

Letland
De lettiske piger har længe ligget nr.5/6 i verden, og trods en smal trup, er der højt niveau hos spillerne, der primært kommer fra den stærke klub Rubene.
Danmark var som sådan ok med, men skarpheden var til forskel, så trods 1-0 føring til Danmark, endte det med 1-6 nederlag.  Interessant er det at Danmark faktisk vinder skudstatistik i 2 perioder.
Danmark-Letland   1-6 (1-2, 0-1, 0-3) Skudstatistik: 7-6, 5-12, 9-6

Italien
Sidste kamp, kravet var en sejr mod Italien, som ikke havde vist sig som nogen trussel for de øvrige nationer, og det blev det heller ikke for Danmark. For da Jasmin Damm efter 6.35 scorede til 1-0, var det one way traffic. Jasmin Damm  lavede 3 af Danmarks 4 første mål og da hun scorede til 4-0 inden der var spillet 10 min, var kampen lukket. Danmark endte med en let sejr på 12-2.
Danmark-Italien 12-2 (5-1, 3-0, 4-1) skudstatistik: 19-5 16-3 4-4

Danmark
Danmark er dermed klar til VM, godt gået af pigerne og teamet bag. Det interessante er at Estland og Slovakiet viste meget lovende spil, og det viser at det på kvindesiden bliver mere tæt fremover! Det er kun positivt for udviklingen.
Personligt mener jeg ikke at resultatet er udtryk for at Danmark er blevet dårligere, nej det er holdene under Danmark der har løftet deres spil.
Danmark stillede med et interessant hold, nogle unge sultne spillere krydret med dygtige erfarne spillere, jo det ser lysende ud. Specielt når det er unge spillere som Cecilia Di Nardo, Jasmin Damm, Maria Østergaard der var Danmarks 3 topscorer.