Floorball VM er overstået, og The Big 4 måtte se Tjekkiet ryge ned som nr.7 i verden! Men The Big 4, er stadig voldsomt dominerende i floorballverdenen. Snart er der ny opgørelse på vej fra IFF over hvor mange medlemmer de enkelte lande har.

Hvis vi tager Sverige, Finland, Schweiz og Tjekkiet ud af det regnestykke, var der tilbage i 2006 totalt på verdensplan små 30.000 spillere, ikke imponerende. Alle de lande, 33 i alt havde tilsammen godt 11% af det totale antal spillere på verdensplan. The Big 4 var så 89%. Det siger lidt om hvor stor sporten er i de lande!

Vækst.
5 år senere er der dog sket en markant ændring, der er kommet flere lande til der er medlem af IFF, og antal af spillere i landene udenfor The Big 4 har øgets ganske flot, i hvert fald i procenter.

Næsten 54.000 spillere, er tæt på en fordobling på 5 år, ikke dårligt, men i rene tale er det blot 24.000 flere, og det er ikke imponerende.  Dog er andelen udenom The Big 4 nu på 18%.

Men det er samtidig fortællingen om at floorball i mange lande stadig er på kravlestadiet!

Kig væk fra Europa.
For IFF handler det om vækst, ikke mindst i Afrika og Sydamerika og til dels i Asien. I Europa er der fint gang i væksten, om end nogle nationer vokser meget langsomt.

Hvad med Danmark.
Overfører vi det til Danmark, er vi et af de store lande målet på antal spillere, altså hvis vi ikke kigger på The Big 4.

Men væksten i Danmark er dog ikke sat ind for alvor.

Alle siger det er let at spille floorball, har man prøvet det er man mere eller mindre hooked. Der er ikke krav til specielle fysiske kendetegn, nej floorball er virkelig for alle.

Er væksten så det som er vigtigst for Dansk floorball Union kan man retorisk spørge, tja det svar blafrer nok noget i vinden, om end det kunne tyde på nogle nye vinde fra forbundet.

Ungdom, ungdom og mere ungdom.
Set med IFF øjne, er det ungdommen og rekruttering DaFU skal satse voldsomt på, for IFF skal vise sig frem for IOC som en sport for de unge.

Her halter Danmark gevaldigt efter, vel vokser antallet af ungdomsspillere, men andelen er stadig ganske lille, sammenlignet med håndbold, fodbold, basketball og ishockey som er de idrætter vi kan sammeligne os med. De ligger alle på mellem 60-70% af deres medlemmer som værende under 18 år.

Floorball er lige rykket forbi de 30%.

Men er det, det som DaFU skal satse på