Er den danske liga blevet mere defensiv?

Muligvis, men man bliver som ligatræner nødt til at ligge en taktik, hvor chancen for at få point er så stor som mulig. For hold som Outlaws, os selv og til en vis grad Sunds er et defensivt udgangspunkt nu engang den bedste chance man har for at skabe et godt resultat imod de store hold.

Når det er sagt, så synes jeg faktisk ikke der er nogen hold som spiller ultra-defensivt i Vest-ligaen. Forstået på den måde at selv bundholdene tør satse med mange spillere i kontrafasen, og faktisk også i høj grad ligger genpres. Det er i min verden udtryk for en offensiv tilgang, selvom man i det etablerede forsvarsspil står kompakt.

Som træner for et bundhold er det vigtigt, at man ikke er naiv i sin måde at se floorball på. Det er utopi at tro vi ville kunne vinde mod Brønderslev ved at ligge fuldbanepres. Dertil er deres backer ganske enkelt for dygtige floorballspillere, og vi ville blive overspillet gang på gang. Desuden synes jeg det giver en meget mere seværdig floorballkamp, hvis det ene hold er spilstyrende og det andet hold står kompakt i defensiven.

Er den danske liga blevet kedeligere?

For mig er defensivt spil ikke ensbetydende med kedeligt spil, og en kedelig kamp er ikke nødvendigvis en defensiv kamp.

Det der gør en floorballkamp kedelig er når ingen af holdene tør spille med risiko. Så bliver det en taktisk affære uden tempo, hvor backerne bare står og afleverer frem og tilbage. Den type topkampe, synes jeg dog man ser mere og mere sjældent. Især hold som Team Århus og Bulldogs har en meget risikobetonet og tempofyldt spillestil. Det betyder imidlertid også, at
der på disse hold er stor forskel på topniveau og bundniveau.

Konklusion

Nu kan jeg kun udtale mig omkring Vest-ligaen, men her synes jeg generelt der bliver spillet seværdig floorball. Der er naturligvis stor forskel på top og bund, men det giver ikke nødvendigvis dårlige floorballkampe.

Når ligaen næste sæson bliver landsdækkende, så tror jeg man kommer til at se mange velspillede kampe, om end jeg tror et par af øst-holdene kommer til at få det svært.