I denne del vil jeg sætte lidt fokus på bestyrelsesarbejde. Jeg synes et af dansk floorballs helt store problemer er mangel på kompetente folk i bestyrelserne. Jeg vil prøve at komme lidt nærmere ind på forkerte og rigtige beslutninger som kan få store konsekvenser for de enkelte klubber, men i særdeleshed også floorball-Danmark.

Jeg ved at jeg, i dette afsnit, vil komme til at træde nogen over tæerne, som gør en stor indsats, efter bedste evne. Men jeg er nødt til at fremhæve det, så der forhåbentlig kan komme fokus på, hvor vigtigt det er, at der er nogle dygtige og kompetente folk i bestyrelserne, f.eks. erhvervsledere.

Helsingør
I Helsingør er der i min optik noget, der minder om en professionel bestyrelse. Der er en klar strategi for, hvad man vil og hvor man vil hen. Deres seneste ide med web-tv, hvor man kan følge med i, hvad der rør sig i klubben, er også et yderst spændende tiltag, der kan lokke nye sponsorere til klubben og give opbakning i og omkring byen. Dette har dog ikke afspejlet sig på banen endnu, men jeg er sikker på at hvis man fortsætter det gode og hårde arbejde i bestyrelsen, vil Helsingør Floorball Klub være at se i toppen af dansk floorball de næste mange år.

Benløse
Benløse virker også til at være rigtig godt organiseret. Man har en plan om at satse på ungdomsarbejdet hvilket har givet pote med deres mange medlemmer og de har deres helt egen fødekæde til første holdet. Man kan så være enig eller uenig i strategien i, at satse så meget på bredden, men der er ingen tvivl om, at de i bestyrelsen gør et godt stykke arbejde. De vil altid stå godt rustet, selvom de skulle miste 4-5 profiler fra deres første hold, da de har en fødekæde de kan hente spillere fra.

Hafnia
Så er det også ved at være slut med de rosende ord til bestyrelserne.

Hafnia er gået fra at være en topklub i dansk floorball, til nu at ligge i bunden, uden nogen form for strategi eller handlingsplan. Der er stort set aldrig tilskuere til deres kampe og mig bekendt ingen sponsorer. Ydermere har man ansat en cheftræner som efter ganske kort tid stoppede igen uden at omverdenen har hørt noget til dette, og deres fremtidige strategi. Hafnia har også forsøgt at agere bremseklods for en landsdækkende liga, måske mest af alt fordi der går mange år inden de vil kunne kalde sig ligaklub igen. Så alt i alt er det vel godt at man får lavet den landsdækkende liga, så man får sorteret fårene fra bukkene.

Herlev
Herlev er et andet eksempel på hvor hurtigt det kan vende hvis ikke man har den rigtige bestyrelse, med det rigtige setup. På ganske få år lykkedes det dem at vende den mest succesfulde klub, målt på resultater, til at skulle ned og vende i anden division og miste en masse medlemmer. Meget sørgeligt at se en så traditionsrig klub, falde så dybt! Jeg håber at mange lærer af dette skrækeksempel!

Sunds
Her er endnu et eksempel på dårlig ledelse. Man har med hovedet under armen valgt, at ansætte en dyr, spillende træner, uden nogen form for træner erfaring. Dette har man tilsyneladende glemt at orientere den siddende formand, Michael Norup om, som efterfølgende har trukket sig fra bestyrelsen og smækket kraftigt med døren. Her er igen et skrækeksempel på, hvor galt det kan gå når man ikke i bestyrelsen har en fælles strategi og trækker i samme retning. I værste fald kan denne kortsigtede løsning ødelægge alt det arbejde man de seneste år har lagt i at få en ungdomsafdeling op at køre. Og man kan jo ikke just sige at det har skabt bedre resultater eller spil på banen, men det er selvfølgelig også tidligt at konkludere på dette. Min påstand er dog, at man vil kunne finde lige så kompetent og billigere løsning på trænerposten i lokalområdet.

Brønderslev
Brønderslev har igennem de sidste mange år, været en magtfaktor i dansk floorball, med et utal af finaler og sejre på stribe. Er dette så på grund af godt bestyrelsesarbejde? Min påstand må være; nej! Problemet i klubben er, at klubben regeres af én mand, der enerådigt styrer klubben fra A-Z. Dette gør, at man taber mange bolde og mister fokus på nogle vigtige områder, bl.a. ungdoms- og breddearbejdet. Jeg er bange for at man ser endnu et Herlev eksempel den dag Jeppe Bisgaard ikke er i klubben længere.

Blackhawks/Bulldogs/Outlaws
Her har vi efter min mening det værste eksempel på inkompetent bestyrelsesarbejde. To ledere har med et fingerknips hen over nattens mulm og mørke splittet to foreninger ad, som har taget utrolig mange år at bygge op. Floorball byen nr. 1, kommer desværre til at betale den ultimative pris på sigt, efter min overbevisning. Man har valgt at fusionere de to klubber uden nogen form for strategi eller handlingsplan. Kommunikationen omkring alt dette var forvirrende og mangelfuld. Det ene øjeblik var der tale om en fusion, det næste var der tale om en overbygning, så da folk skulle stemme om sammenlægningen, vidste man stort set ikke hvad der på sigt skulle ske. Sådan en stor beslutning, skal man ikke bruge dage eller uger på, men der imod mange måneder for at få styr på alle detaljer og eventuelle komplikationer. Dette afspejler sig også i, at man uden tvivl har valgt den forkerte løsning ved at fusionere de to klubber i stedet for at lave en overbygning. Og hvorfor så det? Ved en overbygning ville man således bibeholde de to ungdomsafdelinger som altid har haft meget gavn af hinandens modstand. Nu får man i stedet, i ungdomsrækkerne, et Blackhawks første hold, andet hold, tredje hold osv. i de forskellige rækker. Det betyder at man fjerner de intense og nervepirrende lokalopgør, som har været med til at udvikle utroligt mange dygtige spillere fra Frederikshavn.  Det der vil komme til at ske, både på den korte og lange bane er, at de spillere som ikke kommer på første holdet vil søge til andre klubber, eller helt skifte sportsgren. En fordel mere ved at man havde lavet en overbygning var, at man i de to moderforeninger ville kunne deltage i første division og dermed ville kunne tilbyde floorball på et lidt højere niveau, som ville gøre springet mindre når spillerne skulle rykkes op på ligaholdet. Nu hedder den altså anden division i stedet for de spillere, der ikke det første år er gode nok til at komme med i ligatruppen. Så her er min påstand igen at de spillere der ikke kommer med i ligatruppen, vil søge til andre liga eller første divisionsklubber.

THE SECRET FLOORBALLPLAYER sender materialet til bloggen, og her bliver det publiceret. THE SECRET FLOORBALLPLAYER ønsker at anonym.