Nekrolog over en formand

Jeg var til møde i Danmarks Idræts Forbund for noget tid siden, her afholder DIF faktisk kurser for nyvalgte bestyrelsesmedlemmer i special forbundene. På det sidste kursus, var der faktisk en del formænd med.

Det fik DIF til at stille dem dette spørgsmål, nekrolog over en formand, eller rettere, når du går af som formand, hvad vil du så huskes for. Ofte kan du koge en formands periode ned til et par punkter. Så kan det være retfærdigt eller ej.

Ny ledelse
Nu skal der ny formand til Dansk Floorball Union, Thorbjørn Ovedal er fungerende formand og skal formelt vælges for en 2 årig periode.

Så mit spørgsmål er rettet til ham, hvad skal floorball huske dig for, når du en dag om forhåbentlig lang tid går af.

Hvad er dine mål? Hvor ser du floorball bevæge sig hen? Det glæder jeg mig til at se at der kommer nogle udmeldinger om på hjemmesiden.

2 sidste formænd.
Jeg vil egentlig godt skrive om de sidste 2 formænd DaFU har haft.
Simon Brodersen var formand inden Thorbjørn Ovedal, og han var om nogen formanden der skulle ligge en stram styring på økonomien, for at få gælden på 900.000 til DIF ud af verden. Det var ikke den sjoveste opgave, men der var ingen slinger i valsen og det var klart hvorfor. Simon Brodersen sørgede for der kom styr på økonomien

Per Stærk Larsen, trådte til da ingen andre ville. Han tog ansvar for igen at samle forbundet og rydde op og fik floorball på ret kurs igen

Nu er mine vurderinger jo subjektive, og alle er sikkert ikke enige i det jeg mener, og sådan er det.

Du kan læse tidligere indlæg om DaFU og ny formand her

Så kan du selv fundere over hvordan du vil huske de tidligere formænd.

Og til slut vil jeg ønske Thorbjørn Ovedal tillykke med valget, for regner stærkt med han bliver valgt, og jeg håber han bliver mange år på posten, men først og fremmest, glæder jeg mig til at se hvad hans tanker er om sporten.

At være formand for DaFU er ikke nogen loppetjans, det betyder faktisk ret mange møder, både i DIF regi og i forbundet samt hos IFF. Det er noget de færreste er klar over, formanden for DaFU ligger faktisk mange timer i arbejdet.

Reklamer

6 thoughts on “Nekrolog over en formand

 1. Det vil JEG gerne huske den kommende formand for, når han gør status efter 6 år på posten:

  1. Indførelse af en landsdækkende liga for herrer med fast tv-partner.

  2. En indsats for stigning i medlemstallet på 2.500 medlemmer; primært fordelt på børn og unge under 18 år, kvinder samt personer over 50 år.

  3. En incitamentsmodel, der sikrer rt minimumsantal camps hvert år på 10; fordelt over hele landet og med et samlet deltagerantal på mindst 1.000 børn og unge.

 2. Hejsa,

  Albagaard; Spot on!

  60+ aka senior Idræt er en vild undervurderet målgruppe – sammen med Handikap idræt. Kræver ikke meget og træningstiderne kan snildt være i dagstimerne hvor hallen er ledig!

  A. Bech

  • Spot on; i lige måde.

   Det er nemlig en meget “nem” gruppe, der ikke bare en nemme at aktivere i dagtimerne, men som også kan være en helt enorm ressource for det frivillige arbejde i klubben. Især hvis deres børnebørn også spiller floorball i samme klub 🙂

 3. Helsingør og andre har med stor succes, og med kommunal støtte lavet floorball for handicappede. Det har givet liv i klubben.

  Omkring 60+ gruppen, var jeg engang i min floorballtid blevet bedt om at holde et kursus for en kommunes lærere…da jeg mødte op, var der ingen lærere, men masser af 60+.

  Nå man nu var der, så fik de samme kursus. De var helt vilde, og fandt floorball rigtig godt for denne gruppe.

  Da alle mere eller mindre løber lige hurtigt, så var tempoet ikke et problem, og det endte med at blive en af mine bedste oplevelser med floorball.

  Så jo, 60+ gruppen er MEGET overset…udfordringen er at mange kommuner har ældreidrætten i en selvstændig enhed, og aktivitete spilles der.
  Steen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s