Jeg har skrevet en del om diskussionen om den landsdækkende liga. På siden www.sport45.dk er der en ganske god og saglig debat hvor mange gode synspunkter og argumenter bliver fremført, så hvis du ikke allerede har været på den side, så klik på dette link.

Benløse
Men jeg havde for noget tid siden spurgt en del klubber en række spørgsmål, og Benløse, som er en af de helt store klubber i floorball sammenhæng, har også bidraget med deres synspunkter, og de kommer her:

1)      Udfra de oplysninger der er lagt ud nu, er din klub klar til at spille i den bedste række efter næste sæson?

Det tror jeg, at vi kan blive. Nogle gange må man spænde livrem og seler af og hoppe ud i projekter. Det har vi altid gjort i Benløse – senest med landsstævnet. Der vidste vi heller ikke, om vi kunne bunde, men bagefter kunne vi sige, at selvfølgelig kunne vi det. For os er det dog afgørende ikke, om vi snakker 13/14 eller 14/15. Vi vil gerne have sat årstal på, så vi har noget at arbejde efter.

2)      Hvad er Jeres bekymring omkring dette?

Vil spillerne investere de ekstra timer det kræver? Vil lederne? Kan økonomien bære? Går det ud over vores børne- og ungdomshold. Bekymringer er der altid. Og er det ikke om landsdækkende liga, så er er det bare om noget andet i klubben man bekymrer sig om. Vi har før stået ved en skillevej, og det er noget af det mest spændende ved at være frivillig leder. Jeg vil vove den påstand, at hvis vi bremser vores udvikling, har vi mange ledere, der brænder ud, og medlemmer, der bliver skuffede. Trods bekymringerne om stort og småt.

3)      De fleste er ganske enige om at vi skal have en landsdækkende liga, hvornår mener du at I som klub vil være gearet til dette

Som mødet viste, er vi vel en af de få klubber i øst, der tror, at vi kan være klar allerede fra 13/14. Men som sagt er det ikke et must for os, at det bliver der. Vi vil være med til at udvikle sporten og gå forrest. Med en så stor beslutning er det dog vigtigt, at der er bred opbakning. Det ville være en skam at starte landsdækkende liga i 13/14 med et simpelt flertal. Så bliver kaptitel 1 efter beslutningen måske dramatisk.

4)      KanalSport har leveret gode produkter rent TV mæssigt, skal vi som klub ikke kunne leve op til et TV reglement?

Det skal vi helt bestemt, og vi synes faktisk i Benløse, at vi har bevist, at man kan nå langt på kort tid med en målrettet indsats. Det har da krævet noget at lave tv-kampe, men så er det heller ikke værre.

Landsdækkende liga eller ej bør ligaklubberne, der ikke er på banen, få hovedet ud af busken og tage ansvar, når vi nu har en tv-aftale. Hvor ofte har man ikke hørt kritikere skrige, at DaFU ikke kan skaffe sponsorer og at floorball aldrig er i medierne. Nu har vi det mest værdifulde grundlag for markedsføring nogensinde. Det skal udnyttes ved at lave flotte arrangementer!

5) Der er mange elementer i det at skulle være landsdækkende liga, hvilke finder I som klub positive og hvilke er negative?

Vi er ikke bange for at rykke ned. Vi har været nede at vende i 2. division, og gør det igen, hvis det bliver nødvendigt. Så et hævet sportslig niveau er i vores øjne positivt.

Negativt – det vil tiden vise. Der er en måde at afgøre, om spillere, ledere og klubber er klar til udfordringen, og det er at arbejde frem imod udfordringen. Så spørg os igen år 1 efter det forjættede land.

6)      Fremadrettet, hvilke anbefalinger vil du give DaFU med arbejdet til den kommende landsdækkende liga

DaFU har på meget kort tid leveret et oplæg, der som sjældent set har fået debatten i gang i floorball-Danmark. Det er positivt med debat, og ofte skal der meget til, før klubberne stikker hovederne frem. DaFU har været under tidspres, og vi kunne have ønsket os mere oplæg til dialog og bedre beslutningsgrundlag, men der vil altid være spørgsmål til beslutninger af denne størrelse. Havde der været mere info, var spørgsmålene nok blevet nogle andre. Nu handler det om, at klubber og DaFU i samarbejde finder en plan for vejen mod landsdækkende liga, så vi kan få det årstal på blokken. Så må den enkelte ligaklub gøre op med sig selv, om den vil satse og deltage eller strække våben og sadle om. Og så vil tiden vise, om floorballsporten var klar. Grundlæggende prøver vi altid på at se muligheder frem for begrænsninger – det har indtil nu virket for os.

Ligeså har Hafnia bragt nogle tanker om liga og det kommende rep møde her