Så er det tid til et VM i floorball, nemlig kvindernes U19, hvor Danmark er med for første gang. I alt 13 lande er med, det skulle have været 14, men Rusland har trukket sig.

Som debutant, er Danmark i B-gruppen, som består af 5 lande, nemlig Letland, Tyskland, Canada og Østrig.

Men hej, 2 spørgsmål rejser sig, hvad pokker skal Danmark overhovedet til det VM? Og er det ikke bare at smide penge ud af vinduet for forbundet?

Vækst
Hvis Danmark mener noget med at talentudvikle, så skal Danmark søreme også være med til U19 VM for kvinder, så jeg hilser kun tiltaget velkomment. MEN der skal også være vækst hos pigerne, der skal arbejdes målrettet for at få flere piger i gang i sporten.

Økonomi
Omkring økonomien, så har hver af pigerne smidt en del penge selv, men det dækker selvklart ikke den samlede udgift, så det koster DaFU penge!

Mange et rep møde i DaFU regi har just omhandlet om der var råd til at have landshold, dette set udfra en økonomisk betragtning!

Men det er rent faktisk muligt at tjene penge på landsholdet til forbundet. Dette sker ved at spille kampe, det giver en indtægt via fordelingsnøglen som er måden DIF fordeler penge på.

De penge som landsholdene kan tjene ind, ryger selvfølgelig i den samlede DaFU kasse, og så er det bestyrelsens lod at prioritere økonomisk. Men DaFU kan tjene på landsholdene…

Sportslig beretigelse
Så er der det sportslige niveau, har Danmark overhovet piger der kan gøre sig gældende til et dame VM?

Det har vi i den grad, men glem ej heller, at selvsagt går alle på banen for at vinde den enkelte kamp, men det handler også om talentudvikling, at så mange piger som muligt skal have god spilletid, så vi udvikler bredt.Det e rblandt disse piger, en del af de kommende A-landsholdsspillere skal komme. Det meste af ungdomsarbejdet, er forberedelse til seniorlandsholdet.

Pigerne kommer fra følgende klubber:
8 FC Outlaws
2 Benløse
2 Hvidovre
2 Aab
1 Frederikshavn Bulldogs
1 Århus FS
1 Malmø

De fleste af pigerne har haft deres opvækst i den klub de spiller i i dag, kun få har skiftet klub, men både Copenhagen SFC og Strandby kan have ære af de piger der skal afsted.

Unge talenter
Rent aldersmæssigt, spænder pigerne over 4 årgange fra de 2 yngste på 15 år, til de ældste fra 1993

3 af spillerne var med til VM, Jasmin Damm, Anne Sofie Thaarup og keeper Ida Christensen, hvilket også er de 3 spiller som IFF har noteret som keyplayers for Danmark.

En af de helt unge er Lara de Fries fra Benløse, hun blev kåre ttil årets fund i Danmark, og det bliver spændende at se hvad hun kan få ud af turneringen.

Hvordan ser det ud?
Resultatmæsigt, så bliver det interessant at se hvad Danmark kan mod Letland og Tyskland. Letland rykkede ned fra A-divisionen, efter tre kampe der endte med 1-54 i score. Så selvom landet på seniorplan er helt fremme, så har de ikke samme niveau på U19.

Tyskland blev nr.3 ved sidste B-VM , men de har en af de helt store profiler, i Pauline Baumgarten. Hun var med til VM, hvor det blot blev til 1 point, men i kval til VM, var hun til gengæld meget skarp.

Danmark har i Ida Christensen en af de bedste keepere, og det kan vise sig at være en vigtig brik mod de to formodede bedste hold.

Østrig, må og skal blive en walk over for Danmark, de har ikke niveauet til på nogen måde at kunne true Danmark.

Dark horse?
Til gengæld kan Canada blive ret spændende bekendtskab. For med 500.000 ishockeyspillere i landet, har de e tgrundlag at tage fra. Rigtig mange af spillerne kommer just fra ishockey, og det kan betyde at de både kan have en fysisk spillestil der kan genere det danske spil. Men også at de har en langt bedre bredde end alle de andre B-nationer. For hvis alle Canadas spillere har spillet ishockey siden de var 10-11 år, så besidder de faktisk god teknik og kan vise sig at være det bedste hold i B-divisionen.

Så det bliver et spændene VM, held og lykke til de danske piger