Benløse havde de to første kampe i kvartfinaleserien gjort det ganske godt, 2-5 og 4-5 opp i det nirdjyske var ok, inden hjemmebanen ventede. Her mødte Frederikshavn Bulldogs op med blot 10 markspillere, hvilket kunne give et ganske interessant scenarie. For hvad hvis der kom skader eller andet, havde Bulldogs så energi nok? Vandt Benløse og reducerede til 1-2, var 10 mand så nok til en kamp søndag?

Spørgsmålene var ganske relevante, det skal dog indskydes at Bulldogs havde 7 mand der ikke kunne være med til kampen, af den ene eller den anden grund. De fleste kender nok resultatet allerede nu, men så kan du læse videre hvad jeg har at skrive, for efter kampen snakkede jeg kort med Bulldogstræner Martin Schön.

De første 3-4 min var ganske lige hvor de to hold følte hinanden på tænderne, men stille og roligt fik Bulldogs sat sig på kampen, og spillet blev effektivt presset ned mod Benløse. Bulldogs lod deres backer falde lidt tilbage i deres opspil, og spillede midt på egen banehalvdel, inden de spillede den kvikt frem tilde tre angribere, som dermed fik masser af plads at boltre sig.

Svækket hjemmehold
Benløse havde Jannerup småskadet, og han blev pakket godt ind, men på sin sædvanlige oppertunistiske spillemåde, lykkedes det ham at komme frem til flere små chancer, og han var også manden bag Benløses straffe.  Ligeså blev Mathias De Fries skadet kort inde i kampen, det var nogle ledbånd i skulderen, lød den første melding. Dermed var den unge trup noget decimeret rent offensivt.

Bulldogs spillede med uhyre effektivitet, og 0-2 målet der kom i et powerplay just som Benløse blev fuldtallige satte hjemmeholdet under pres. Men lige lidt kunne de gøre, og 0-3 målet var af høj klasse, en Bulldogsback spiller en lang pasning fladt op langs banden, hvor Høst sender den ind foran mål hvor Søren Villadsen har timet sit løb og sætter den ind.

Højt tempo
0-3 var et svært udgangspunkt inden 2.periode, men 2.periode skulle vise Bulldogs der igen spillede fuld speed i alle 20 min. 0-4 på en kontra og 0-5 efter meget hurtigt opspil, så var Benløse knækket, men moralen var ikke at knække hos de rødblussede, der kæmpede hvad de kunne, men måtte sande at de mødte et hold, som spillede uden fejl og uhyre effektivt, og slet ikke tillod Benløse noget.

Målene faldt stille og roligt, og selv et straffe kunne Benløse ikke score på, selvom finske Teemu var meget nær. Finnen var kampen igennem en af holdets bedste, på et Benløsehold, som bare ikke fik lov at vise de kvaliteter, som de faktisk besidder.

Sæsonens sidste dans
Til 3.periode, havde coach Brodersen ikke sagt meget, for det var ikke mange min de var i omklædningsrummet, men mon ikke det har været i retning af, lad os slutte sæsonen godt af foran de mange mennesker der er her i dag.

Så Benløse startede friskt, men efter små tre min, blev Benløse ramt af en 5 min udvisning, og så var det svært. Bulldogs kørte den mere eller mindre rundt, inden de i 4 mod 4 (Bulldogs fik en udvisning), scorede igen.

En fejl lavede Bulldogs
Kim Høst er rigtig dygtig foran modstandernes mål og god til at løse udfordringer på et lille område, men nede i forsvaret har han ikke sine bedste sider, og på forunderligvis havde Høst sneget sig ned i forsvaret og fik lagt en pasning lige frem i banen, og det var så den eneste fejl de lavede i den kamp.

1-11 endte det, i en kamp, hvor Bulldogs hele tiden var et skridt foran.

Martin Schön
Jeg snakkede med Bulldogstræner Martin Schön efter kampen, og han var selvsagt i godt humør. Det var ikke første gang at vi spillede så godt, det har vi gjort før, men kun i 20 min ad gangen.  At vi kan spille 60 min sådan her, er jeg meget tilfreds med.

Schön var ganske enig i at det var Bulldogs bedste kamp, specielt fordi vi kun kom med 10 spillere, men jeg syntes det er stor credit til alle 10, og det vil være synd at sige at nogen har spillet sig af! En spiller som ikke har spillet meget, viste sig skarp, Steffen Jensen spiller normalt back, men var sat op som wing, og selvom han ikke lavede mål, var han spilleren der bandt sammen både oppe og nede.

Hvad nu spurgte jeg Martin Scön, nu tager vi det lugnt, vi træner men har god tid til at forberede os til semifinalerne, og så glæder vi os, og er klar til at gå hele vejen. Som vi spiller idag, så kan vi slå alle.

Benløse træner Thomas Brodersen, har gjort det godt med sit hold, og Benløse med de mange unge spillere, kommer kun stærkere til næste sæson, det store spørgsmål til ham må være, hvordan skaber vi en træning hvor spillerne kommer under endnu mere pres til træning, så de bliver det bedre.

Kan Bulldogs fastholde det at spille godt i alle 60 min, det bliver udfordringen for dem, eller var det kampen i dag der var den de skulle have spillet i en DM finale?