Det er en blanding af rutine og debutanter der drager til Schweiz for at forsvare de danske farver. Dette har IFF da også luret i deres præsentation af Danmark.

Men kigger vi lidt tilbage i tiden på de sidste 3 Dame VM, har i alt 40 spillere været med til et VM. 10 spillere er debutanter for Danmark til dette VM, yngst er Ida Christensen (17), Jasmin Damm(18) og Anne Sofie Thaarup (18). Ældst blandt debutanterne er Maria Frandsen (32) og Kit Bærentsen (31).

Erfaring
Mest rutinerede er de Mette Faurholt, Helle Grønbech, Maria Olausson og Stinne Jørgensen som har været med i de sidste tre VM, De tre førstnævnte var faktisk også med i 2005!

Så landstræner Thomas Turpeinens trup, er et mix af rutinerede spillere og en række unge talenter, samt nogle spillere, der lidt sent har gjort det godt, men udviklet sig stærkt, til at kunne komme til VM.
Gennemsnitsalderen på truppen er 26 år.

Klar fra start
Første kamp er rigtig afgørende for Danmarks videre forløb, for takket være det gode VM resultat på hjemmebanen i 2007, så er Danmark rangeret som nr.8 på IFF’s verdensrangliste. Det betød at selvom Danmark klarede sig dårligere end Tyskland og Polen i kvalen til VM, ja så blev det Danmark der fik den eftertragtede kvartfinaleseedning.

USA kampen
Her gælder det så kampen mod USA. Amerikanerne har et mix af spillere fra Europa, og nogle af dem har spillet den bedste svenske række.

Det er i den første kamp de to lande møder hinanden, det er både en fordel og ulempe.

Andres blik på Danmark
Mest tror jeg det er en fordel for Danmark. For når jeg spørger i andre lande om deres syn på det danske hold, nævner de at det skal være den danske defensiv der skal være nøglen.

Dette for ikke at spille en gang tjubang indianerhockey, men at det danske hold ikke skal give dumme mål væk. For holdet har en måltyv, som meget kan afhænge af for Danmark, nemlig 19 årige Cecilia Di Nardo.

Fordelen ved at møde USA i første kamp, er at Danmark må være mere sammenspillede og bedre forberedte end modstanderne. Ulempen er at USA kan toppe holdet og kun spille med de allerbedste.

Close…
Så pilen peget på en kvartfinaleplacering for Danmark, men det kan blive uhyggelig tæt.

Hele den danske trup kan du se her.

Hvor kommer de fra de danske piger?
Ser vi på hvad der er pigernes første klub, så ser billedet sådan her ud:
4 Frederikshavn Bulldogs
3 Aab
2 FFK
2 Herlev
2 Esbjerg
2 Valby
1 Hvidovre
1 Århus FS
1 Rødovre
1 Odense
1 Strandby Elling

Hvor spiller de så henne idag? 
4 FFK
3 Rødovre
2 Aab
2 FC Outlaws
2 Esbjerg
1 Dalen
1 Huddinge
1 Engelholm
1 Malmø
1 Herlev
1 Hvidovre
1 Århus FS

 

Oversigten over alle spillere ved de sidste 3 dame VM

 

2007

2009

2011

Pernie Aagaard

x

 

 

Sandie Bagge

x

x

 

Annika Bengtsson

x

 

 

Camilla Bjerregård

x

 

 

Anja Clausen

x

x

 

Cecilia Di Nardo

 

x

x

Malene Falster

 

x

 

Helle Grønbech

x

x

x

Christine Idskou

x

 

 

Line Dyrholm

 

x

x

Mette Faurholt

x

x

x

Stinne Jørgensen

x

x

x

Carina Kaarsberg

 

x

x

Annette Kjeldgaard

x

 

 

Marie Krabbe

x

 

x

Signe Larsen

 

x

 

Line Laurdidsen

 

x

x

Stine Lausten

 

x

x

Sara Lund

 

x

 

Karina Madsen

x

 

 

Tanja Mørup

x

 

 

Lise Munk

x

 

 

Jane Stubben

x

 

 

Mette Nielsen

 

x

 

Maria Olausson

x

x

x

Nicoline Pihl

 

x

 

Lisbeth Riis

x

 

 

Vicki Samuelsen

x

x

 

Gitte Svendsen

x

 

 

Karen Vester

x

 

 

Ida Christensen

 

 

x

Maria Frandsen

 

 

x

Jasmin Damm

 

 

x

Lisbeth Nøhr

 

 

x

Anne Sofie Thaarup

 

 

x

Sofia Bundgaard

 

 

x

Kit Bærentsen

 

 

x

Helene Schaldemose

 

 

x

Jannie Østergaard

 

 

x

Marie Louise Nielsen

 

 

x

Hvordan ser du det danske hold ved VM
Thomas Turpeinen, landstræner til svenske Innebandymagazinet.se

Thomas Bouchara, dametræner Aab
Jeg har været lidt skeptisk op til dette VM hvad angår Landsholdet. Jeg synes måske at holdet er udtaget for tidligt og det let kunne blive en sovepude for nogle af spillerne efter at de er blevet udtaget..
Spillerne blev udtaget allerede meget tidligt i sæsonen, så det vil sige at man kun har set spillerne i sæson optakten og slutningen af sidste sæson. Samtidig har man udelukket andre spillere, som ikke har fået muligheden for at vise sit værd i denne sæson, da truppen var lukket.
Jeg kan ikke se fidusen i at udtage et hold så tidligt som vi har gjort. Sverige, Finland, Schweiz udtog først deres hold midt i November.
Siger ikke at vi skal gøre det fordi de gør det, men spillerne er nød til at holde niveauet højt helt frem til november for at komme med på landsholdet.
Man tog også til Tyskland med mange debutanter, hvor måske ikke alle havde det der skulle til for at spille med internationalt. Men VM-holdet var udtaget så der var ikke noget man kunne lave om.

Men men men…!!
Når det så er sagt, så har vi også en masse positive ting med det hold.
Vi skal slå USA og Japan for at gå videre.
Det bliver nok kampen mod USA, som bliver nøglekampen om videre avancement fra gruppen, da deres trup består af spillere fra bl.a. svenske og finske hold. Så det er ikke til at vide, hvad deres niveau siger i år.
USA kommer dog til VM uden nogen samlinger overhovedet, og deres VM er forhåbentlig slut efter 1 kamp.
Jeg tror desværre ikke at Danmark går videre fra kvartfinalen. Det bliver højst sandsynligt Tjekkiet de skal møde, og de er for gode til det danske hold.
Man kan dog håbe på at Norge driller Tjekkiet og tager 1. pladsen i deres gruppe og Danmark så møder dem, men det ville være en kæmpe overraskelse.
Taber Danmark kvartfinalen skal Danmark højst sandsynligt møde Polen, som jeg også ser som en rigtig svær opgave. På det tidspunkt er vi langt inde i turneringen..
Er vi i god nok form til at vinde kampe så langt henne i turnerningen??? Jeg har mine tvivler….

Vi har fået 2 spillere i verdens bedste Liga!!!
Ingen tvivl om at Helle Grønbech og Cecilia Di Nardo skal have et godt VM for at danmark får succes
De er uden tvivl 2 af danmarks største profiler, det er der vel ikke så meget tvivl om.

Helle. Danmarks bedste Back. Utrolig boldsikker, godt skud, fantastisk overblik osv. osv. Jeg kunne blive ved!
Det samme gælder Di Nardo. Fantastik 2 vejs-spiller, god i mand-mand situationer, godt skud, god teknik og jeg kunne også her, skrive side op og ned om hvad der gør Di nardo så god.

Hvis man skal holde øje med en af de unge eller debutanterne, tror jeg at en spiller som Jasmin Damm bliver god for Danmark. Hun er utrolig løbestærk og har et godt blik for spillet. Hvis hun bliver sat i kæde med Stinne Jørgensen eller Cecilia Di Nardo som centre, tror jeg at de kan sætte hende op til mange mål. Håber at Thomas og Jarkko sætter Stinne og Di Nardo i hver sin kæde som spilstyrende centre.
Også Ida Christensen bliver vigtig for Danmark.. Måske ikke til dette VM men så absolut fremover, og hun er nok mest med for at lære. Hun bliver en utrolig vigtig keeper for Danmark i fremtiden, og med den arbejdsiver og vilje hun ligger for dagen, har vi måske den nye Sara Lund, hvem ved??? Som i mine øjne, uden tvivl er den bedste danske keeper gennem tiderne.

Jeg så lidt af kampene i Tyskland og frygter lidt at alt “guldet” kommer i samme kæde ( Faurholt, Grønbech, Jørgensen, Di Nardo).
Dernede havde man sat alle de bedste spillere sammen i en kæde og det tror jeg måske kan blive lidt et problem.
De rigtige gode spillere bliver måske lidt anonyme når de alle spiller i samme kæde, og jeg så gerne at de bliver delt lidt ud i kæderne. Dette ville også styrke 2. kæden meget mere.

Men det er blot mit syn og tanker på det kommende VM.

Held og lykke til pigerne 🙂

Søren Frederiksen
Danmark skal kunne slå USA, men jeg kan ligesom dig, være bange for denne kamp, og Japan er et af de hold der spiller tjubang floorball, og kan på netop denne måde overreske DK. Men udover det, syntes jeg DK mangler flere spillere, og her tænker jeg mest på “mine” spillere;O) En Annika Bengtson ville kunne pynte på det hold, Anne Bruun og Sørig ville også få holdet til at se godt ud. Men alt i alt kan man vel sige, de tre “svenskere” skal have et godt vm for at DK skal have et godt VM, men Kit, har jeg også et godt øje til ;O).

Isabella Rådevik, damredaktør Innebandymagazinet
Læs hendes tanker her, og hvad hun tror om kampen Danmark-USA 

Advertisement