Så starter dame VM i floorball, Danmark er med, og 9.pladsen fra sidste VM, er byttet ud med en seedning i andet lag, dvs Danmark er tippet til en kvartfinale! Hvordan det kan lade sig gøre, ser vi på senere.

Først et hurtigt kig på puljerne
Pulje A
Schweiz
Rusland
Polen
Holland

Russerne spiller stort set aldrig landskampe udenfor VM, og hvad de stiller med af mandskab er ikke til at vide. Polen er gået meget frem, og vandt deres kvalpulje, og kunne ligner holdet der booker en plads i kvarten, på bekostning af russerne. Holland er for dårlige, her er det mange hockeyspillere der udgør landsholdet, og derfor er 90% rightspillere på holdet!

Schweiz er med deres hurtige pasningsspil sikre vindere af puljen

Pulje B:
Finland
Letland
Tyskland
Australien

Finnerne er urørlige, og tyskerne må nok sande at de ikke endnu kan slå Letland. Men det gør de nok om to år. Tyskerne er ved at vokse på medlemmer, mens Letland ikke har samme antal spillere at vælge i mellem, men holder højt niveau på deres bedste spillere.

Australien vandt B-divisionen sidste år, dette på fight, mere end kønt spil. De charmerende spillere fra down under ender sidst i gruppen.

Da jeg spurgte den tyske landstræner om mulighederne for at komme i kvarten, var han meget klar i spyttet. Letland er gode og er i en klasse over os. Vi har taget mange rigtige skridt og har udviklet os meget. Om 2 år skal vi være med i kampen om at være top 8 i verden

Pulje C
Tjekkiet
Norge
Ungarn
Slovakiet

En rigtig spændende pulje, tjekkerne og de norske jenter burde kunne holde Ungarn og Slovakiet bag sig. Men Ungarn er gået meget frem de sidste par år og blev nr.12 ved sidste VM. Det samme gælder slovakkerne, som blev nr.18 for 2 år siden, men faktisk sluttede før Ungarn i kval til VM. Denne pulje er klart den mest lige.

Pulje D
Sverige
Danmark
USA
Japan

Svenskerne er i klasse for sig selv, og vil score over 10 mål i snit pr. kamp, derfor er det kampen om 2.pladsen der giver adgang til kvarten der er spændende. Her er det den indbyrdes kamp mellem Danmark og USA der gælder. USA stiller med et hold primært bestående af spillere fra Sverige, Schweiz og Finland. I år har de ligeså en lidt bredere trup, end tidligere hvor de har præsteret at blot have 7 markspillere til den sidste kamp ved et VM.

Men for både USA og Danmark er det deres første kamp der afgør det hele, for åbningskampen for de to nationer, er just mod hinanden.

Så jo, VM kan være slut efter den første kamp for begge lande.

Jeg spurgte amerikanerne om deres forberedelser, og de har via diverse hjemmesider ledt efter spillere over hele Europa, som kunne stille op for USA.

Pigerne har selv betalt alt, og hele truppen samles for første gang op til VM. Ikke optimalt, men det er normalt for USA, så de ser det ikke selv som et problem.

Der var mange der faktisk ønskede at stille op for USA, så det er en bredere trup end længe set.

Kvartfinalebud kunne lyde
Schweiz-Letland
Finland-Polen
Tjekkiet-Danmark/USA
Sverige-Norge

Men både Polen og Danmark kommer til at slide hårdt for at komme i VM kvarten.

I næste indlæg, bliver det selve det danske landshold, som indeholder en del VM debutanter