Noget af det som DBTU har forsømt i en lang periode har været medlems rekruttering, jo flere der spiller bordtennis, jo flere indtægter for DBTU, men over en lang årrække har DBTU mistet 1/3 af klubberne og halveret antal af spillere.

Det burde for lang tid siden have fået advarselslamperne til at lyse og ledelsen burde have funderet over, hvad er det vi skal gøre for at vende udviklingen. For hvis DBTU vil opretholde niveauet, så er det færre og færre der skal betale mere og mere. Det holder ikke!

Jeg har tidligere skrevet om at DBTU faktisk er gode til at få kunderne ind i butikken, sporten har i mange år været blandt de mest populære blandt drenge under 12 år. Men også her er DBTU ikke at finde på top 10.

Advarselslamperne burde nu blinke meget kraftigt.

Der er jo ressourcer afsat
Men har DBTU ikke ansat to og afsat mange penge til operation medlemsjagt? Jo det har de, og det har jeg kommenteret på ligeså, det er fint med tiltag, men det er blot symptombehandling, der bliver ikke taget fat om den egentlige problemstilling!

Nej DBTU burde gå ind os se på deres produkter der hedder turnering, hvordan kan vi tilbyde noget der er attraktivt og som ungerne gerne vil deltage i.

Spørgsmålet
Så hvordan kan du have flere stævner, med flere kampe til den enkelte?

Det ville jeg dele nogle tanker omkring, du kan så være uenig, men faktum er, noget skal gøres!

Først og fremmest ville jeg fokusere på de yngre rækker som puslinge og yngre drenge B og C samt måske drenge C. Disse ville jeg lave om, så der er langt flere kampe for den enkelte.

Tænk nyt
I stedet for de klassiske puljer med 3-5 spillere hvor kun de bedste går videre, skal ØBTU fremragende koncept med pointstævner ind her. Lav pointstævner til stævnerne i de nævnte rækker, hvor der bliver lavet divisionering ud fra ratinglisten.

Lad spillerne spille alle mod alle i en gruppe med 8 spillere, og en kamp er på 2 sæt. Dermed kan en kamp ende 1-1, ikke smart set med ratingøjne, men det er sekundært i dette aspekt. De 2 sæt er for at få kampene afviklet hurtigere.

De 4 bedste rykker en gruppe op og de 4 laveste i gruppen rykker en gruppe ned. Sådan spilles der i 3-4 timer.

Et godt tilbud til nye spillere
Dermed får du et tilbud til de nye spillere der er på vej ind i sporten, som giver dem masser af kampe og dermed har sporten et godt incitament til at fastholde og tiltrække flere spillere.

DGI
Nu læste jeg hos DGI at en af de store succeser DGI bordtennis har haft, er faktisk samarbejdet med DBTU omkring ratinglisten. Lav flere stævner i samarbejde med dette, og lad være med at skele til om det er DGI eller DIF klubber i præcis de her rækker, det handler om at få flere i gang med at spille, frem for politik.

Ligeså ville det være oplagt at for at kickstarte dette, så lod DBTU pengene fra stævner gå ud til stævnerne!

Pengene ud i klubben
Hov hvad mener du med det vil læseren spørge, jo DBTU får cirka 6000 pr. stævne der afholdes, dog maks for 20. Disse penge kommer fra DIF via fordelingsnøglen.

Den pulje på 120.000 kunne enten komme stævnearrangørerne til gode, eller de kunne udloddes til de klubber der har spillere med til de her rækker.

Det vil betyde penge ud i klubberne, og det vil betyde at der sker noget initiativ, men først og fremmest vil det skabe vækst! 

Noget som DBTU i den grad savner.

Du kan læse i DBTU’s egen vision hvad der står om vækst, der står FORBAVSENDE lidt, det kritiske er at DBTU skyder sig selv i foden, ved det voldsomme tab af klubber. Chancen for at få en ny Maze ude i en klub, den falder hver gang der lukker en klub.

Du kan selv tjekke om klubben i Fakse stadig eksisterer, hvis ikke, ja så havde DBTU ikke fået en Maze hvis han var startet som 7-8 årig i dag!