Der er 10 dage til det går løs i den danske 1.division også kaldet NordicBet ligaen. Hvordan slutter ligaen såfremt der ses med de økonomiske briller?

Her kan der med afsæt i klubbernes seneste regnskaber ses hvordan de rangerer. Dog skal det med, at regnskaberne af gode grunde ikke dækker 2022. Klubbernes seneste regnskaber sluttede enten 31.december 2021 eller 30. juni 2021.

Ligeså kommer Næstved og Hillerød op med et budget fra 2.division, og står til at modtage 5-6 millioner mere i TV penge, mens Vejle og SønderjyskE som nedrykkere vil have en 5-10 mio mindre i TV penge.

Dette indlæg kan frit bruges af andre, så længe der krediteres og linkes

Oprykkere:

Vejle og SønderjyskE er klare favoritter

Outsider

HB Køge ligger ikke langt efter og kan snildt blande sig

Top 6

Vendsyssel, Hobro, Fredericia, Fremad Amager og FC Helsingør vil skulle kæmpe om sidste plads.

Her har Hobro meldt ud de skal skære i deres trup, og Fredericia plejer at få gode spillere på lån, og er reelt stærkere på den måde. Fremad Amager er dark horse, for med nye ejere er det interessant om de kan fastholde nuværende lønniveau, hvis de kan det, er klubben top 6, hvis ikke er Fremad Amager i mellemfeltet

Dermed hedder de sidste tre hold nok Vendsyssel, Fredericia og FC Helsingør.

Mellemfeltet

Fremad Amager og Hobro

Nedrykkere

De skal findes blandt Nykøbing FC, Næstved, Hvidovre og Hillerød.

Hvidovre er klubben der sidste sæson overraskede med en placering i toppen, det i en meget atypisk 1.div sæson, men pilen peger på bundplacering.

Hillerød har ikke offentliggjort deres første regnskab endnu, og dermed kendes deres økonomi ikke, men mon ikke de ligger lige under Næstved

Sammenhængen i den danske 1.div siden 2015 mellem placering og personaleomkostninger viser at den er på 69%, så din økonomi tilsiger over tid hvordan du slutter.

De klubber der ligger under stregen overpræsterer i forhold til deres økonomi

Læs mere

Advertisement