UEFA har en noget tricky fordelingsmodel til hvordan alle milliarderne fordeles til de klubber der er med i de europæiske turneringer.

FC Midtjylland: 19,2 mio euro
FC København: 840.000 euro
AGF: 500.000 euro
SønderjydskE: 280.000 euro

For FC Midtjylland (og andre danske klubber), betyder succes i Europa utrolig meget økonomisk. Klubben har en nettoomsætning i seneste regnskab på 87,6 mio, samt andre indtægter på 98,6 mio (transfer), så den samlede omsætning er 186,2 mio.

Således er 144 mio noget af en økonomisk indsprøjtning i klubben, som på den måde er ved stadfæste klubbens position i dansk fodbold.

For de øvrige klubber der deltog i de europæiske turneringer, ja ingen klubber siger da nej til et par millioner, men i forhold til klubbens samlede omsætning, så er det ikke noget der rykker, som det gør for FC Midtjylland.

Der hvor kasseapparatet siger kaching, er hvis en klub kommer med i det europæiske gruppespil, der ligger de store penge og venter.

Randers

500.000 gode danske kroner fik Randers da de fik pokaltitlen i hus, men den helt store belønning ligger ved at klubben i den nye conference league turnering, burde være sikret gruppespil. I den lille europæiske turnering, der er en klub sikret omkring 20 mio gode danske kroner.

For Randers har underskuddet siden 2016 samlet været på 22,3 mio så på den måde kommer de penge fint.

For Randers udgør 20 mio procentvis ret mange midler, det enkle spørgsmål er, hvordan bruger en klub midlerne?

Historien om AaB

Champions League succesen der blev dyr, for nok rullede pengene ind på kontoen hos AaB, men udgifterne steg og da det ikke blev til mere succes i Europa som betød ekstra store indtægter, så tabte AaB mange penge.

Med de gode indtægter, så blev der købt spillere ind men AaB havde faktisk succes med at sælge spillere ligeså

Det som blev AaBs økonomiske udfordring var de stigende lønninger, midlerne blev investeret men når indtægterne ikke følger med.

Så følger der underskud

Så på den måde blev AaBs succes i Champions League dyr for dem efterfølgende, så det enkle spørgsmål er, hvad gør en klub som Randers som kan se frem til minimum 20 mio i indtjening?

Advertisement