Der er kommet nye ejere til i Esbjerg, og det store spørgsmål er jo hvad mon de nye udenlandske ejere vil med Esbjerg, som er en af en håndfuld klubber, som ejeren har.

Barnsley er næppe en klub der vækker den store genklang herhjemme, men efter at have været nede i League One (3.bedste række), er de nu i The Championship, og de leverer langt bedre end hvad deres økonomi tilsiger.

I denne artikel fra The Guardian beskrives den ændring der er sket i Barnsley.

Det interessante er hvad der nu vil ske i Esbjerg, er der en ny stil på vej i Esbjerg?

For nok er FC Midtjylland holdet herhjemme der er kendt for at bruge data og finde spillere, som de henter ind og så kan sælge dyrere. Men FC Midtjylland har også et spillerbudget der gør de kan tiltrække list dyrere spillere end Esbjerg kan, både i udlandet og herhjemme.

FC Midtjylland har ligeså deres eget akademi, hvor klubben ligeså satser på at få spillere af egen avl ført frem til førsteholdet.

For FC Midtjylland er det lidt det samme, men her er der langt mere fokus på talentudviklingen på akademiet i Danmark og Ghana.

Så hvad bliver Esbjergs rolle? Deres økonomi er ikke på samme niveau som de to førnævnte klubber. Akademiet i Esbjerg har vist de kan udvikle spillere til klubbens førstehold med succes.

Derfor kunne det nok ligne at truppen i Esbjerg over de næste to transfervinduer står overfor en stor ændring, hvis der skal hentes nye spillere ind.

Så hold øje med næste transfervindue, det vil indikere, om Esbjerg er på vej samme vej som Barnsley!

Økonomisk styrkeforhold

Ses der på klubbernes nettoomsætning, så burde Esbjerg være midterhold i Superligaen, men Esbjerg har ikke andre segmenter at tjene penge på, og spillersalg har ikke været med samme succes som andre klubber.

Medtages så indtægter fra transfers, så ser billedet således ud. Nu kan transferindtægter svinge fra år til år, men en del klubber har vist deres evne til at sælge spillere kontinuerligt.

Med nedenstående, er Esbjerg rangeret som nummer 10, skal de højere op i hierarkiet, skal der investeres økonomisk, men mindre at Esbjerg laver en Barnsley model