Podcast eller talkshow, lytter du med til fodboldministeriets jammerlige udsendelser, som de tre herrer bag selv påstår er jammerligt, ja så kommer de faktisk rundt om mange gode emner, og der er gode betragtninger.

Så helt så ringe, er fodboldministeriet ikke, selvom de tre herrer vil påstå noget andet.

I fodboldministeriet havde de en længere snak om kvindefodbolden og vilkår. Du kan lytte til den her.

Det som er interessant er at kvindefodbolden står et sted hvor den er klar til at tage næste skridt, og klubberne der er med, ja de investerer faktisk mere i den del, for der er et vækstpotentiale og nye muligheder for eksponering.

Antal spillere

Nok er der tabt 13.000 spillere siden 2010, men kvindefodbolden står stærkt, og der er faktisk godt 10.000 flere kvinder der spiller fodbold end håndbold.

Siden 2006 har udviklingen af antal ungdomsspillere set således ud, interessant at der er 15.000 færre piger end i 2010!

Økonomi

Før sæsonstarten lavede bloggen et indlæg om hvordan økonomien ser ud i de klubber der spiller med i ligaen.

Udfordringen er at kun en klub har et regnskab kun for kvindefodbolden, nemlig Fortuna Hjørring.

For FC Nordsjælland, HB Køge, Brøndby, AGF og AaB indgår økonomien i det samlede regnskab for hele klubben, og det er ikke specificeret hvad økonomien er på kvindefodbold.

For FC Thy-ThistedQ er det en sammenslutning hvor klubberne smider fælles økonomi i driften, mens KoldingQ er en forening, efter KoldingQ gik konkurs i 2018.

Så herunder det oprindelige bud for 6 måneder siden.

En klubs sportslige succes er meget afhængig af klubbens økonomi, og i Superligaen viser det at 70% af en klubs sportslige succes, er baseret på økonomien.

Derfor, så passer ovenstående ikke helt, og en mere korrekt ville være.

Sammenhængen mellem placering og klubbernes personaleomkostninger.

Den stiplede linje viser tendensen. Ligger en klub under, så præsterer klubben bedre end hvad økonomien tilsiger, og omvendt ligger en klub over, så har den ikke præsteret som forventet.

Nu er Brøndby og Fortuna Hjørring blot 1 point efter HB Køge, og havde stillingen haft HB Køge som nummer 3, så havde Brøndby og Fortuna Hjørring ligget præcist som de burde.

KoldingQ er den store overraskelse, og præsterer langt bedre end hvad klubben burde i forhold til økonomien. Det er nærliggende at tro at klubben bruger flere midler på personaleomkostninger.

Det er muligt, men et kig i tidligere regnskaber viser at klubben har ligget stabilt mellem 500.000-750.000.

For klubber som FC Nordsjælland, AGF og til dels AaB, kan de enkelt øge lønbudget, om end det er på bekostning af lønbudget til mændene.

Men for relativ få midler, så vil du for 5 mio, have et formodet tophold i ligaen, og dermed udsigt til Champions League.

Tilskuere

Der er ikke et offentlig tal på hvor mange tilskuere der er til klubbernes hjemmekampe i snit, derfor er dette et skøn.

Men snittet for ligaen er på cirka 250 tilskuere til hver kamp, og klubberne ligger mellem 200-400 tilskuere i snit.

Her er det værd at bemærke at FC Thy-ThistedQ er klubben med størst opbakning på hjemmebanen.

Fremtiden

Det ser særdeles interessant ud, de klubber der har kunstgræs på stadion, de får mulighed for at kunne lave dobbelt kampe hvor både førsteholdet på herre og kvindesiden spiller, og dermed bliver kvindeligaen vist frem på et helt andet niveau end tidligere.

Det vil give en eksponering i forhold til flere tilskuere og i forhold til sponsorsiden.

På den måde står HB Køge og FC Nordsjælland særdeles interessant.

Mon ikke der de kommende fem år vil være en markant vækst i økonomien i de klubber der spiller liga, således at den samlede lønsum vil stige, og der vil begynde at komme de første spillere, der vil leve som fuldtidsprof.

Fortuna Hjørring er den klub med højeste lønbudget, men hvis klubben skulle sammenlignes med kvindeligaen, så ville Fortuna Hjørring ligge rangeret som nummer 10, målt på dette.

Ligaens samlede lønsum er med seneste regnskab på knap 16 mio.

Hvor mange år går der, før det er fordoblet?

Advertisement