IDAN (idrættens analyse institut) laver mange gode indlæg, og de har set på fodbold i Danmark, og her konkluderede de at 75% af din sportslige succes er defineret af din økonomi.

Sporting intellingence har afdækket mange af verdens ligaer for at se på hvad er niveauet i løn, hos de enkelte klubber og  hvordan ligaen ser ud.

I den europæiske kontekst, hvis holdene rangeres på basis af deres gennemsnitlige løn, så ville en top 18 se således ud.

blog løn top 18

Af de 18 hold, er de 13 med i Champions League i denne sæson, 3 hold er med i Europa League i form af Arsenal, Everton og Milan. Da de tre hold ikke kvalificerede sig ind i Champions League i egen liga. For Arsenal og Everton, var der 4 andre hold foran dem.

West Ham og Inter er ene om ikke at deltage i europæiske klubturneringer. Inter sluttede som nummer 7 i Serie A, og kom ikke med, mens den engelske Premier League er så løntung, at til trods for West Ham i økonomisk sammenhæng er en sværvægter, er der 6 mandskaber i Premier LEague der er foran dem.

 

 

Advertisement