FC København er ikke overraskende mest populær når vi ser på de sociale medier.

Ser vi på instagram, twitter, facebook og youtube, ja så er de danske superligaklubber stort set på alle platforme og det med FC København som klart førende.

De sociale platforme har hver deres værdi og deres måde at kommunikere til fansene, om end at et indslag på youtube, oftest vil blive delt på twitter og facebook, og igen et indslag på instagram vil ofte kunne blive delt på facebook og twitter.

Som fan, vil en del nok følge hjerteklubben på alle 4 platforme, så på den måde, er det en selvforstærkende effekt for en klub.

Facebook er størst
En klub i Superligaen har 65% af sine fans via facebook, så denne platform er uden tvivl den mest vigtige.

Herefter følger Instagram der vokser pænt og som en Superligaklub har 18% af sine fans på, så følger twitter med 11% og slutteligt Youtube med 6%.

blog soc super fb

Potentiale
De danske klubber vokser på de forskellige platforme, hvor klubberne i Superligaen voksede i antal følger på facebook med 13% fra 2015 til 2016, så var væksten næsten den samme med 11% fra 2016-2017.

I rene tal er det 80.000 nye følgere på facebook som de danske klubber i Superligaen har fået.

Det er pæne vækstrater, og med klubbernes indtog på de andre sociale platforme, så er potentialet for eksponering kun stigende.

Youtube
Det er ikke alle der er kommet ligeså langt som FC Købehavn, næsten 33.000.000 millioner afspilninger har klubben haft på sin youtubekanal, mens i den anden ende er en klub som Horsens med lidt over 250.000 afspilninger.

blog soc super yt afs

Faktisk er FC København så dominerende på denne front, at tager du antal afspilninger fra de øvrige klubber i Superligaen, og ligger dem sammen, ja så har de øvrige klubber stadig et hul på 10.000.000 mio afspilninger op til FC København.

blog soc super yt abn

Ingen tvivl om at youtube kun vil vokse, og det med mere end de vækstrater som facebook har haft de seneste to år.

Sponsor
De sociale medier er til for at lave engament mellem klubben og dens fans, men det er samtidig perfekte redskaber til at promovere ens sponsorer, og med de sociale medier kan du skræddersy din eksponering for en sponsor, men du kan også måle din eksponering, så du bedre kan forhandle med en sponsor, da klubben ved hvilken eksponering klubben får.

Krav til spillerne
De fleste spillere i de danske klubber er at finde på de sociale medier, og mon ikke at fans vil se spillerne bruge medierne mere, både for at promovere sig selv og deres sponsorer, men ligeså for at skabe  interaktion mellem spillerne, klubben og dens fans.

Ved at bruge spilleren bruger sig selv på denne måde, skaber han merværdi til klubbens produkt, fansene og ikke mindst ham selv.

Oversete twitter
Twitter er for politikere og mediefolk er lidt indtrykket her i Danmark, hvor twitter ikke rigtig er slået igennem, i modsætning til Sverige, hvor broderfolket har set fidusen med twitter.

blog soc super tw

Her er det korte budskab i centrum, og det er måden at komme igennem på en helt anden måde end via facebook.

Instagram
Billedmediet er der klubberne ofte ligger små interviews op, billeder fra dagligdagen og sørger for at promovere sponsorerne.

Igen er det et medie, hvor spillerne kan vise sider af deres hverdag og på en enkel måde lave interaktion mellem klubben, fans og dem selv.

Hvis du tager et kig på forskellige spillere på Instagram, vil man ofte se situationer hvor fodbolden på den ene eller anden måde er i centrum.

blog soc super insta

Vækst
At være på de sociale medier er et vækstområde, og som fans vil se en stigende aktivitet omkring.