I 1985 blev Team Danmark stiftet og der kom for alvor styr på eliteidrætten. Med de 15 medaljer Danmark vandt ved Rio2016, er det på mange måder kulminationen på mange års arbejde med talentudvikling og elitearbejde.

Men hov, hvordan ser det faktisk ud for Danmark i det store perspektiv. Tja, vi gik faktisk kun en enkelt plads frem i forhold til London 2012.

blog OL medalje

Men tal er mange ting, og måles der på antal medaljer totalt, ja så er Danmark nr.19. Samme placering som Ungarn, der faktisk hentede 15 medaljer ligeså, men med 8 af dem af guld, så ligger Ungarn nummer 12, mens Danmark er nummer 28.

Med Team Danmark, der er der for alvor kommet en model der har været effektiv. For med det antal mennesker der nu engang bor i Danmark, så gør vi det fantastisk godt.

For laver du statistik ud fra antal medaljer i forhold til indbyggerantal, så er Danmark med helt fremme.

ol medaljer pr cap

New Zealand er meget at sammenligne med Danmark, men her er der en noget anden tilgang til støtte. Den kan du læse om her.

Så Team Danmark kan med god grund være tilfredse, deres model fungerer og hvis du er nysgerrig på at læse mere om hvad der skal til for at skabe succes.

Så er forbundets hjemmeside http://www.teamdanmark.dk, faktisk en guldgrubbe af oplysninger.

Her vil du også finde de forskellige forbunds ATK, som er her du finder beskrivelserne frem til succes.