Indrømmet, sportsgymnastik er ikke noget der fanger. at se veltrænede mænd og kvinder udføre motoriske elementer med høj finesse og elegance, det er ikke et hit hos mig.

Men der er ved at ske noget, Teamgym.

I weekenden var der DM i Teamgym, og da jeg tjekkede ind på http://www.dr.dk på min mobil app, ja så stod siden mere eller mindre i Teamgyms tegn.

blog gym

Teamgym har det som jeg savner, fart, tempo og action og det siger bare spar to når udøverne suser ned af den 25m lange track.

Så kan selv en boldtosse som jeg blive fascineret og imponeret.

For de fleste danskere har nok været til en gymnastikforening og oplevet den folkelige dimension af gymnastikken, men det her…det fanger øjet og med musikken fanger det publikum der er med hele vejen.

Teamgym  er en relativ ny art af gymnastikken. Den har sit udspring i Europa og efter at EM var åbent for klubhold, blev det i 2010 for landshold.

Endnu er sporten ikke stor internationalt, men det er nok kun et spørgsmål om tid. Men foreløbig har teamgym været en nordisk paradedisciplin

blog gym2

Det som bliver interessant er hvad sker der internationalt. I Danmark er Teamgym allerede den største afdeling i gymnastikdanmark, og vil vi se samme udvikling i først Europa og siden resten af verden.

Her er det pengene der afgør meget, og når det handler om penge, så er IOC en magtfaktor.

Teamgym vil være oplagt fornyelse af OL programmet, men IOC har sat begrænsingen på 10.500 deltagere, så skal der nye på, så skal der nogen af.

Hver idræt vil nok mene de har deres berettigelse på OL programmet, så skal teamgym på, så kræver det nok at det er den traditionelle gymnastik der står for skud.

Der er 18 discipliner på OL programmet, så set udefra kunne den enkelte mene der var plads nok til at justere.

Men i hver gren af idrætten, ja der vil de nok kæmpe for ikke at blive indskrænktet.

Teamgym var et hit på dr.dk, en af deres optaktsvideoer blev set af 90.000. Det er der ikke mange idrætter der kan slå.

Så jo, teamgym fremtiden ser interessant ud, men der ligger mange magtkampe forude.

Men hvem om når du i fremtiden kommer til et af Europas bedste træningscentre, så vil det ikke se ud som det gør på billederne herunder.

Billederne er fra elitecenteret i Berlin, som samler de bedste fra Tyskland allerede fra 7-8 års alderen. Jeg besøgte centeret i 2012.

 

Advertisement