Jeg faldt over dette indlæg på Facebook, hvor Torsten Sejr Hansen fra Dansk Bordtennis Union, skrev om de erfaringer han har gjort dig med streamning.

Det indlæg var lige spot on, og de erfaring som han beretter om, ja de kan snildt bruges af andre.

For streamning er kommet for at blive. Når du ikke kan komme på TV, så hvorfor ikke etablere din egen kanal på youtube hvor du helt selv bestemmer hvad der skal vises.

Når du først har din egen youtubekanal, ja så har du muligheden for at lave marketing og promovering på en helt anden måde end du har kunnet tidligere.

OM LIVESTREAMING AF BORDTENNIS
Vi holder alle sammen af vores vidunderlige sport – bordtennis! Og i de sidste par år, har vi også fået mulighed for at se med, når der er blevet spillet rundt omkring i vores haller – bl.a. da Kim og Michael fra Brøndby slog alle rekorder og lavede en total dækning af samtlige kampe ved Para-EM.

Bordtennis er faktisk ganske velegnet til det simple streaming-setup, da man kan overskue kampen ved hjælp af ét fast kamera.

Jeg er en af dem, der ofte har haft lidt udstyr med, og har smidt links til livestreams her inde, og jeg har derved opnået en smule erfaring, som jeg gerne vil dele med jer.

Det allerbedste resultat opnås naturligvis ved brug af professionelt video-udstyr med tilhørende decoder, som vi blandt andet har kunne opleve på B75-videoerne, hvor der oven i købet suppleres med kommentator – rigtig fedt og tak for det smile-humørikon

Desværre er det de færreste af os, der ligger inde med udstyr af den kaliber. Derfor har en af løsningerne i de sidste år været, at bruge en iPad eller en smartphone, som man sætter på et kamerastativ med et særligt beslag. På iPad’en eller telefonen installerer man en af de gratis apps Bambuser, Ustream eller lignende. Det er en rigtig nem løsning, som faktisk ikke kræver særlig viden om video eller computere, og mange har en iPad eller smartphone i forvejen, hvorfor det kun kræver investering i et kamerastativ+beslag (samlet ca. 6-700 kr).

Fordelen ved disse tjenester er, at videoerne bliver liggende på tjenesternes servere, så man også kan se kampene efterfølgende.
Det har desværre ofte været et problem, at billedkvaliteten ikke er god nok, til at man kan se tallene på scoretavlen, hvilket gør det svært at følge med. Derfor har flere af os gået os sukket efter forbedringer i denne (næsten) gratis løsning.

…. Og jubiiiii – der er kommet en ny app smile-humørikon
Teradek – en af de store producenter af video-decodere – har skudt sig selv i foden, og har lanceret app’en ”Live:air Solo” til iOS-enheder (Android er ikke med endnu).

Med Live:air Solo er det nu muligt, at streame i op til 1080p (fuld HD) fra en iPad eller en iPhone, og sende det direkte ud til seerne via eksempelvis Youtube (hvis du har et google-login, har du også en youtube-kanal). Nu er det ikke app’en men internetforbindelsen, der sætter begrænsninger for billedkvaliteten.

Live:air Solo giver nogle muligheder for at lægge tekster og scoreboards på videoen, så man f.eks. kan fortælle seerne hvem der spiller lige nu. Der er også mulighed for at lægge en for-optaget video eller et billede ind. Det kan eventuelt bruges til at præsentere klubbens sponsorer.
Der er desuden muligheder for at justere fokus, farvetoner og meget mere, men bliv ikke forskrækket af det – man behøver ikke at indstille det wink-humørikon

Jeg brugte app’en for første gang, da Helsingør og Hillerød spillede i 1. division forleden. https://www.youtube.com/watch?v=OkGePvfSYes Desværre var jeg kommet til at slukke for optagelse af lyden i de første par timer af kampen. Jeg skal jo også lige lære at bruge det wink-humørikon

Desværre kræver Live:air Solo en iOS-enhed af ikke alt for gammel dato. Skulle du have en ældre udgave, så brug i stedet Bambuser, Ustream eller lignende.

Med bedre app’s kan vi alle få endnu større fornøjelse af bordtennis-livestreams i 2016!. Jeg håber dette indlæg kan hjælpe til, at endnu flere kaster sig ud i at sende live-bordtennis fra hallerne – god fornøjelse!

Tak til Torsten for jeg må bringe hans indlæg.

blog social-media-

 

 

Advertisement