Danmarks Idræts Forbund har offentliggjortårets medlemstal, og det tegner et lidt prangende billede for nogle forbund der er udfordret.

Nu har der været en skolereform, som kan have sin forklaring på tilbagegang, men ingen tvivl om at nedenstående grafer taler et ret klart sprog, slagsportsgrenene TENNIS, BADMINTON, BORDTENNIS og SQUASH står overfor en udfordring

Tennis
tennis2
Badminton
badminton2

Bordtennis
bordtennis2

Squash
squash

Trenden er mere end tydelig, og spørgsmål er om hvornår bunden er nået?
Alle forbund har lavet deres analyser og har iværksat diverse tiltag, de kan have hjulpet, da faldet kunne have været meget værre?

Så er der vores nationale stolthed HÅNDBOLD, som har lavet deres egen rapport for at analysere på deres tilbagegang, og den er absolut interessant læsning. Her er der en del lyspunkter og interessante spørgsmål der bliver stillet om hvorfor der er succes nogen steder.
HÅNDBOLD er samtidig eksemplet på at trods MASSIV TV EKSPONERING, så er det ikke lig med flere medlemmer.

Forbundet har iværksat ret mange tiltag for at knække kurven, og spændende at se hvordan det ender.

håndbold2

 

Så er der de tre lidt mindre holdboldspil, VOLLEY, BASKET og FLOORBALL.

Volleyball afviklede med succes EM på hjemmebane, men medlemstallet er ikke gået frem. Forbundet hare med kæmpesucces introduceret KIDSVOLLEY samt en række andre tiltag, måske havde det set værre ud for sporten uden disse initiativer

volley

Basket
Har en succesfuld landsdækkende liga, og har gennem en del år lavet mange fornuftige tiltag. Forbundet har ligget stabilt de sidste 15 år, men pilen peger en smule opad dennegang. Spændende om det kan fastholdes

basket stats medlemmer

Floorball, er et af DIFs satsningsområder i deres vision 25-50-75, og floorball skal de næste 10 år vokse til 35.000 medlemmer. Potentialet er der, men forbundet har stået stampe i de sidste 4 år! Med til historien hører at forbundet har været presset på økonomi, og har skulle afdrage en GÆLD på 1 million til DIF. Nu er gælden ude af verden, og kommer der ikke vækst her, så er det tid at kigge indad på produktet floorball.

floorball 2015 total

 

 

Advertisement