De sociale medier er der i sportens verden, og nogle klubber er bedre til at bruge dem, nogle med succes andre med mindre succes.

Men at en del klubber nok også blot gør det uden nærmere omtanke og uden egentlig strategi, ja det er nok også tilfældet.

Godt redskab.
I den anledning, er der faktisk udgivet en bog om dette, sig du kan li mig, som kan anbefales. 

I sportens verden, hænger sponsormarkedet også meget sammen med den eksponering du kan få. Her er de forskellige medier gode, for det er muligt at kunne dokumentere eksponeringen i forhold til en sponsor. Her er bogen et godt redskab til spørge sig selv om hvorfor og hvad formålet er.

Bevidst om din rolle.
For klubberne og dem der følger deres favoritter, ja der har de faktisk en rolle de ikke er klar over, for det at RT (retweete på twitter), det at like på facebook eller dele.

Det kan have stor betydning, i det at komme længere ud.

Derfor kan det være mere end en almindelig god ide, at have en fast skabelon for hvordan man laver sine nyheder, således at der er tænkt ind, at ens sponsor selvklart skal have eksponering på den ene eller den anden måde!

Men også i hvordan man fortæller den gode historie om ens klub/hold.

God case.
En god historie/case er FC Roskilde, som just har startet deres youtubekanal op med highlights fra kampene, interviews med spillerne og andre.

De lavede i weekenden et ganske godt mål for holdet der spiller i den danske 1.div i fodbold, som efterfølgende har nået længere ud, så andre medier skrev om målet og linkede til det.

Trafik eksploderede.
Nu er deres youtubekanal stadig ganske ny og ikke kommet så meget i gang endnu, og hidtil har de haft omkring 200 +/- der har været inde og se hvert klip.

Men det her flotte mål, som var et saksespark…ja det er blevet set af over 75.000 i skrivende stund.

Se det er jo en eksponering der er til at forstå. Til sammenligning ligger FC København på 2-5.000 visninger på deres klip fra deres youtubekanal.

Bevidst strategi.
Men havde FC Roskilde og andre funderet over, hvordan kan vi eksponere vores sponsorer, og kan være de har det, det ved jeg ikke. Så havde en sponsor nok været slemt tilfreds med den eksponering.

Så pointen er, sørg for at få dine fans/tilhængere til at hjælpe dig med at RT og like/dele, samt hav en fast skabelon hvor du sikrer dig der er en eksponering på en måde, der ikke virker irriterende på mig som bruger.