De spanske hold i la liga er stærkt utilfredse med TV aftalen, hvor der forhandles individuelt, og hvor de to topklubber Barcelona og Real Madrid modtager 140 mill euro hver.

Det vil sige 280 mill euro, ud af en samlet TV aftale på 755 mill euro, eller 37% af pengene til de to klubber!

Så kan de resterende klubber nøjes med resterne. Faktisk har de to storklubber til denne sæson valgt at få mindre TV penge, for at hjælpe de øvrige klubber.

Men det interessante er jo hvilket produkt man ønsker, er det en interessant spansk liga, hvor der spilles om to ting, hvem af Barca og Real vinder mesterskabet, 25 af de sidste 30 år er titel gået til de to storklubber, samt hvem der kommer med i Champions league.

Real og Barca vil begge argumentere for at de behøver pengene for at kunne begå sig i Champions League, og at de skaber et produkt der har større værdi, ved at være så gode, og at en TV aftale måske ikke ville være af samme værdi, hvis de ikke var så dominerende.

Omvendt, så er spørgsmålet, hvilket produkt skal LA LIGA (og i princippet mange ligaer) være, et produkt hvor der er spænding om udfaldet og som har en sund økonomi, eller om det blot skal fastholdes som det er nu.

For det som der ligger i fremtiden, er jo at der kan komme en Europæisk liga med de bedste hold, og de lokale ligaer bliver sekundært.

Eller at klubberne i Spanien står sammen mod de to store Real og Barca, for hvis de ikke har nogen at spille imod, hvad er produktet så værd?

TV penge